Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD)’ın 1. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilimize gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut’u ziyaret etti.

            Kültür müdürlüğü makamında gerçekleşen ziyarette, TGF Genel Başkanı Sertel’e Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Mürsel Pancar, AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve gazeteciler eşlik etti. Ziyaret kapsamında Başkan Sertel, beraberindeki heyetle birlikte TOGEM ve konservatuar birimlerini de ayrı ayrı gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.         

Anadolu insanının en büyük özelliklerinden birisinin dayanışma olduğunu belirten TGF Genel Başkanı Atilla Sertel; “TOGEM, sosyal açıdan çok büyük bir projedir. Bu işi yapanları kutlamak gerekir. Bunun iki ayağı var, birincisi evde oturan, meslek sahibi olmayan insanlara meslek kazandırmak açısından çok önemli. İkincisi gençlerin bir enstrüman çalabilmelerini sağlamaya yönelik eğitimlerin verilmesi, onların sosyal hayatın içerisine katılmaları ve kendilerini ifade etmeleri açısından çok önemli. Üçüncüsü ve beni en çok etkileyen yanı sosyal dayanışma ve toplumsal dayanışmadır. Bu yönüyle kutlamak gerekir. Belediyeleri çok iyi bilen birisi olarak söylüyorum bunları. Bu projeyi yıllar önce Ali Müfit Gürtuna İstanbul’da başlatmıştı. Görüyorum ki bu illere yayılmış. Toplumsal ve sosyal dayanışma var. Bunu ayakta tutmak Anadolu insanının en büyük özelliğidir. Herkes çaresiz kalabilir ama önemli olan çaresizin yanında çare olmaktır. Bunu Adıyaman’da görmekten son derece mutlu oldum. Beni en çok etkileyen şeylerden birisi gençlerin burada bir enstrümanla buluşması, kültürle buluşması oldu. Belediye Başkanından ricam, burada kitap okuma salonlarının genişletilmesini, kitap yönünden zenginleştirilmesini istiyorum. Bu vesileyle TOGEM ve konservatuar birimlerinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İskender Korkut, Türkiye Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

 

Editör: Adıyaman Haber