15.08.2011-Adıyaman Yenipınar Mahallesi sakinlerince yapılacak Yenipınar Taziye evine kitap katkısı. Gazeteci Yazar Fatih Adıyaman’ın kaleme aldığı “Adıyaman Sevdam” adlı kitabın geliri, taziyeevine bağışlandı.

Demokrasi Parkı’nda düzenlenen müzikli etkinlikle okuyucuyla buluşan “Adıyaman Sevdam” adlı kitabın geliri Yenipınar Taziye evine bağışlanacağı belirtilmişti. İmza gününde satılan kitapların tutarı Yenipınar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Kurtulmuş’a teslim edildi.

Yazar fatih Adıyaman, Yenipınar Mahallesi muhtarı Mehmet Ali Kurtulmuş’a, imza gününde satışı yapılan kitapların tutarını teslim ederken şunları söyledi; “Kitabımın gelirini bir hayır kurumuna, bir yardım kuruluşuna vermeyi düşünüyordum. O sıralar Yenipınar Taziye evinin inşaatı için yardım toplandığını öğrenince, kitabımın gelirini de bu taziye evine bağışlamak istedim. İmza gününde satılan kitaplarımın ücretini sevgili muhtarımıza teslim ediyorum.” dedi.

İleriki günlerde İstanbul’da yapılacak imza günü ve sonrasında satılan kitapların gelirinin de taziye evi inşaatı için bağışlanacağını söyleyen Fatih Adıyaman, “Taziye, Adıyaman kültürünün önemli bir parçasıdır. Bu kültürün, bu birlikteliğin, dayanışmanın ve acıları paylaşmanın yeri olan taziye evine bir nebze katkıda bulunmuş olmaktan mutluluk duydum” dedi.

Yeni Pınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Kurtulmuş da, mahallelinin elbirliğiyle ve belediyenin de desteğiyle yapımı için uğraş verdikleri taziye evine kitap gelirinin bağışlanmasının kendilerini motive ettiğini söyleyerek, “Kitabın gelirinden çok, taziye evimize yardım gerektiğinin duyurulması, bunun düşünülerek bağışlanması çok önemlidir. Sevgili Fatih Adıyaman kardeşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editörlüğünü Gazeteci Yazar Naif Karabatak’ın yaptığı, İz Ajans Yayıncılık’ın 5’inci kitabı olarak piyasaya çıkan Fatih Adıyaman’ın kaleme aldığı “Adıyaman Sevdam” cumartesi akşamı, Demokrasi Parkı’nda düzenlenen etkinlikte okuyucuyla buluşmuştu.

Editör: Adıyaman Haber