Adıyaman Belediyesi tarafından Fen Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bulunduğu bölgede olası sel baskınların yaşanmaması amacıyla önlem alındı.

Fen Lisesi’nin güneydoğusunda yeni yapılaşan bölgede, şiddetli yağışlar neticesinde oluşabilecek sel baskınların yaşanmaması için yer altı şebekesi döşendi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bir seredir bölgede sürdürülen yoğun çalışmalar neticesinde, bölgenin önemli bir sorunu giderildi. Su taşkınların yerleşim alanına varmadan yeraltına tahliye edilmesi amacıyla döşenen 1000 metre uzunluğundaki şebeke; 600’lük korige borularıyla oluştu.

Bölgede ikamet eden vatandaşlar önemli bir sorunlarının çözüme kavuştuğunu, bu vesile ile rahat bir nefes aldıklarını belirterek, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’a ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan; “Esentepe Mahallemizin ve TOKİ konutlarımızın bulunduğu bölgenin arazisi meyilli olduğu için güneyindeki yerleşim alanında zaman zaman su baskınları yaşanıyordu. Sağanak yağışlar ya da ani kar ve buz erimelerinin oluşturduğu sular, yamaçlardan aşağı hızla inerek ve birleşerek çoğalıyordu. Böylece sel baskını meydana geliyor ve buradaki vatandaşlarımız mağdur oluyordu.

Söz konusu mağduriyetin bundan böyle yaşanmaması düşüncesiyle yüzeydeki suyun yeraltına tahliye edilmesini sağladık. Buranın en önemli sorununu çözüme kavuşturarak, mahalle sakinlerinin rahat bir nefes almalarına yardımcı olduk” dedi.       

 

Editör: Adıyaman Haber