Samsat Kaymakamı Recai KARAL ve Belediye Başkanı Yusuf FIRAT başkanlığındaki Samsat ilçesinin işadamları ve ileri gelenlerinin aralarında bulunduğu 10 kişiden oluşan bir heyet Adıyaman Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ile bir araya geldi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’nün makamında kabul ettiği heyet üyeleri, Samsat İlçesinde yüksekokul kurulması için taleplerini ileterek, bu konuda hazırladıkları raporu takdim ettiler.

Üniversite olarak tüm ilçelere bilimi götürmek istediklerini bunun için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ: “Bir ilim müessesesi olarak üniversitenin hizmetinin her yerde olmasını istiyoruz. Başka yerlerde olmasının avantajları varsa bu avantajları değerlendirmek lazım. Tolumun önüne set koymamak gerekir.  İlmin yayıcısı olmalıyız. İlmin toplumda var olan kaynaklardan faydalanması lazım. Ancak bunun için ortam müsait midir, fizibilite çalışması yapıldı mı? bunlarla alakalı çalışmamız lazım. Bir yüksekokul kurulması için gerekli olan şartlar da göz önüne alınmalıdır” dedi.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Cemil KARA, Prof. Dr. Selahattin BEKMEZ,  Adıyaman MYO Müdürü ve MYO’lar Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mücahit ÇELİK’in hazır bulunduğu toplantıda Samsat İlçesinde meslek yüksekokulu kurulması ile ilgili müzakereler yapıldı. Konunun geliştirilmesi için yapılacaklar tespit edildi. Tekrar değerlendirme yapılması kararı alındı.

Editör: Adıyaman Haber