29.05.2011-Merkezi İstanbul da bulunun Adıyamanlılar Vakfı Spor Komisyonu tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen halı saha futbol turnuvasının şampiyonu Aksanspor oldu. Şampiyon takımın kupasını ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından verildi. Maç sonrasında sevincini taraftarlarıyla paylaşan Aksanspor futbolcuları şampiyonluk turunu atarak taraftarlarına teşekkür ettiler.     

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey stadında oynanan final maçında rakibi olan Sutepespor u 2-1 yenen Aksanspor Şampiyonluk kupasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın elinden alırken, ikincisi olan Sutepespor’un kupasını AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, üçüncü olan takımı Canbegspor’un kupasını AK parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve turnuvanın en centilmen takımı Gündoğduspor’un kupasını ise Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından verildi.

Final maçında her iki takım kaptanı birbirlerine çiçek vererek başarı diledi. Maç boyunca centilmenliği ön planda tutarak mücadele etmesi ve Sutepespor’un sahaya “Adıyaman Vakfı Futbol turnuvasında emeği geçen ve katılan bütün dostlarımıza teşekkür ederiz” pankartıyla çıkması taraftarlardan büyük bir alkış aldı. Organizasyonun güvenliğini en iyi şekilde sağlayan Adıyamanlılar Vakfı Gençlik Komisyonu büyük takdir toplarken, Şölenine Türkiye Un Federasyonu Başkanı Erhan Özmen ve aslen Adıyaman’ın Gerger ilçesi Gündoğdu köyünden olan eski Galatasaray futbolcusu Mehmet Güven de katıldı.

Çok sayıda, yaşlı bay, bayan ve çocuklar ailece tribündeki yerini alarak maç boyunca takımını desteklemesi ise bu etkinliğe ayrı bir anlam kazandırdı. Turnuvaya katılan 24 takımın dernek başkanlarına katkılarından dolayı onurluk plaketini AK parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanı Nevzat Bayhan tarafından verildi. Dereceye giren ve centilmen olan takımların bütün futbolcularına ise eşofman takımı ve ayakkabı hediye edildi.

Final maçı ile birlikte Adıyamanlı sanatçıların da sahne aldığı “Gençlik ve Spor” şöleni tam anlamıyla bir bayram havası içerisinde geçti. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, 1996 yılından vakfın kuruluşundan bu yana İstanbul’daki Adıyamanlıların birbirleriyle kaynaşmasını ve dayanışmasını sağlamak için sosyal odaklı etkinlikler düzenlediğini ve bu etkinlikler sayesinde var olan kültürümüzü de yaşatmaya çalıştıklarını kaydederek, bu önemli organizasyona katkı sağlayan bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına ve bu etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

 AK parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık AK parti Merkez Teşkilat Başkanı Mahmut Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı Nevzat Bayhan birer selamlama konuşması yaparak Futbol turnuvasında yer alan 24 takımın futbolcularına centilmen olmalarından dolayı teşekkür ederek, şampiyon olan ve dereceye giren takımlara ise başarılar dilediler.

Kupa töreni sonrasında Adıyamanlılar Vakfı Sanatçılar Komisyonu Başkanı Haydar Ulaş eşliğinde Adıyaman’ın sevilen sanatçılardan Yaman, Azer Aktaş, Mustafa Korkmaz, İbrahim Ocak, Kâhtalı Mustafa, İbrahim Harikases’in yer aldığı harfane grubu sahne aldı. Birbirinden güzel Adıyaman yöresinden derlenen türkülerle izleyicilerden büyük bir alkış aldılar. Harfane grubundan sonra Adıyaman’ın THM sanatçılarından Kâhtalı İbrahim, Cemil Fırat ve Adıyamanlı Kerem’in türküleriyle coşan Adıyamanlılar hep birlikte halay çekerek oynadılar.

Adıyamanlılar Vakfının bu yıl düzenlediği STK’lar arası futbol turnuvasına katılan takımların isimleri şöyle: Gündoğdu, Karaköse, Sırakaya, Düdan, Narince, Karadut, Gader, Canbeg, Kocahisar, Yarpuzlu, Agid, Esenyurt Adıyamanlılar Derneği, Görgenli, Drijan, Adıyaman ve İlçeleri, Kaşyazı, Alhısino, Söğütlübahçe, Aksan, Çobanpınar, Sutepe, Uluçunar, Çifthisar ve Tirkidin.

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber