Sahabede Kadir Gecesi Etkinliğine Davet

 

 

Samsat İlçe Müftüsü Kamil Ruhi Albayrak, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslümanların ve İslam aleminin kandilini kutladı ve sahabenin kabri başında gecenin anlam ve önemine binaen bir etkinlik düzenleyeceklerini belirtti.

Etkinliğe herkesin katılabileceğini kaydeden Müftü Albayrak, mesajında, İslam dünyası olarak bu geceye erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu için yol gösteren Kur`an-ı Kerim`in bu gecede indirilmeye başlandığını vurguladı. Albayrak; “Böyle dini gün ve gecelerde bir araya gelmek, hasbıhâl etmek, kardeşliği tesis etmek için birer fırsattır. Aynı zamanda tövbe, ibadet ve dua için de ayrıcalıklı bir zaman dilimidir. Bu vesile ile bütün Müslüman kardeşlerimizi Sahabe’nin manevi atmosferinde hasbıhâl etmek, beraber ibadet, dua ve niyazda bulunmak üzere davet ediyoruz. Her yıl Kadir Gecesi’nde, bu alana gelerek Kadir Gecesi’nin ruhuna uygun olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmeyi adet edinen vatandaşların, bu yıl daha kalabalık bir şekilde bir araya geleceğini umut ediyorum. Türkiye’de kabri sahih kaynaklarla sabit olduğu kabul edilen, iki sahabeden birisi olan Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinde Kadir Gecesi’nde insan seli yaşanacağını düşünüyorum. 

Yüce Allah`ın insanlığa kurtuluş çağrısı olan, insanları küfür bataklığından kurtarıp imanla şereflendiren, insanları cahiliye karanlığından kurtarıp sonsuz aydınlığa kavuşturan, insanın yaratılış gayesini bildiren ve kadri yüce bir kitap olan Kur`an-ı Kerim`in bu gecede indirilmeye başlanması, Peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed`e Peygamberlik görevinin bu gecede verilmesi, Kadir Gecesi`ne büyük bir şeref vermiş ve üstün bir değer kazandırmıştır. Kadir Gecesi`nin müminlere, Yüce Allah`ın büyük bir lütfü ve sonsuz rahmetinin eseridir. Bu gece, sevapların kat kat verildiği, tövbelerin kabul edildiği ve günahların bağışlandığı bir gecedir.

Böylesine önemli olan Kadir Gecesi’nde Samsat İlçe Müftülüğü olarak Sahabe Safvan bin Muattal hazretlerinin kabri başında gecenin anlam ve önemine binaen bir etkinlik düzenleyeceğiz. Etkinliğimize herkesin katılmasını bekliyoruz” dedi.  

Kadir Gecesi’nde Samsat İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleşecek olan programın akışı aşağıda belirtildiği gibidir:   

19.30   -20.30             Akşam Ezanı-İftar

20.30   -20.45             Açılış Kuran-ı Kerim Tilaveti ( Mehmet Güven-Din Görevlisi)

20.45   -21.00             Açılış Konuşması(Kamil Ruhi ALBAYRAK-İlçe Müftüsü)

21.00   -21.20             Mevlid-i Şerif ve İlahi Dinletileri (Mahmut GÜVEN-Din Görevlisi)

21.20   -21.30             Kuran-ı Kerim Tilaveti (Mısırlı Hafız)

21.30   -21.35             Dua(Kamil Ruhi ALBAYRAK-İlçe Müftüsü)

21.35   -21.45             Yatsı Ezanı ve Teravih Namazı

10.45   -11.00             Kuran-ı Kerim Tilaveti (Mahmut TEKİN-Din Görevlisi)

11.00   -11.15             İlahi dinletisi ( Mahmut GÜVEN-Din Görevlisi)

11.15   -11.30             Kuran-ı Kerim Tilaveti(Bilal DEMİR-Din Görevlisi)

11.30   -11.35             Kapanış Duası (Kamil KEKLİK-Din Görevlisi)

Grup Dergâh İlahi Ekibi

Editör: Adıyaman Haber