Sahabe Kabri Standına İlgi Büyük Oluyor…

           

            Türkiye Diyanet İşleri Vakfı ve Adıyamanlılar Vakfı işbirliğince bu yıl Ramazan ayında manevî atmosferin bir hayli yüksek olduğu Eyüp Camii’nin avlusunda açılan Adıyaman’daki Sahabe kabri Safvan bin Muattal (r.a) külliye projesi tanıtım standına yerli ve yabancı insanların ilgisi yoğun şekilde devam ediyor.

 

            Ramazan ayı boyunca her gün binlerce kişinin ziyaret ederek yaptığı bağışın yanı sıra Sahabe kabri Safvan bin Muattal (r.a)’ın külliye projesi ile ilgili görevlilerden bilgi alıyorlar. Şehit Sahabe kabrinin hayatı ve külliye projesiyle ilgili broşürlerin ve CD’lerin dağıtıldığı standa özellikle her akşam sinevizyonla şehit Safvan bin Muattal (r.a)’nın hayatı ve külliye projesi tanıtım filmi vatandaşların büyük ilgisini çekmektedir.

 

            Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, en büyük amacının Adıyaman’da bulunan Sahabe kabri Safvan bin Muattal (r.a)’ın Külliye projesini bütün dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, “Nasıl ki dünyadaki bütün Müslümanlar İstanbul’daki Sahabe kabri olan Eyüp el Ensari (r.a)’yi tanıyorsa, Safvan bin Muattal (r.a)’ı da o kadar tanıtmak için yoğun bir çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

           

Haber: Abdulkerim SONKAYA

Editör: Adıyaman Haber