Sağlık Sen özelde üyelerinin, genelde de tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, özlük ve sosyal haklarının mücadelesini vermek ve kamu haklarının tüm çalışanlara eşit ve adil dağılımını sağlamak için kurulan ve bu görevini hakkıyla yapmaya çalışan bir Sendikadır.

Sendikamız, 4688 Sayılı Kamu Sendikaları Kanunu, Yasa, tüzük, yönetmelik, genelge ve ilgili diğer mevzuatlardan yetki alarak görevlerini en etkin ve verimli şekilde kullanır. Bu bağlamda hiç bir üyemizin hatta hiçbir sağlık çalışanımızın haksızlığa uğramasına, mağdur edilmesine asla müsaade etmez.  Her zaman hakkın ve haklının yanında olur ve savunur ve bu konuda zaman daima bizi haklı çıkarmıştır.

                     Adıyaman’da İl Dışı Ambulans hasta taşıma görevini her hastane kendi bünyesinde yürütüyorken yine Sağlık Müdürlüğümüzün keyfi ve yanlış bir kararıyla, hastanelerde çalışan ve bu hizmetini yürüten personel ve üyelerimiz 2 yıl önce 112 komuta merkezine alınarak mağdur edilmiş ve döner sermaye ücretlerinde en az % 50 ‘lik bir kayba uğratılmışlardı. Sağlık Müdürü ile defalarca yaptığımız görüşme ve ısrarlı takiplere rağmen sonuç değişmemişti. Daha sonra hukuki girişimlerde bulunarak avukatımız aracılığıyla itirazda bulunduk.

Zaman bizi haklı çıkardı ve Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri, hastanelerin il dışı ambulans hizmetlerini kendi bünyelerinde yürütmeleri yönünde bir tebliğ yayımlayarak bu duruma dur dedi ve Adıyaman Sağlık Müdürünün keyfi bir uygulamasını daha ortaya çıkarmış oldu. Bu 2 yıl içerisinde çalışan arkadaşlarımız maddi ve manevi olarak ciddi bir şekilde mağdur edilmiş ve Sağlık Müdürünün keyfine kurban gitmişlerdir.

               Sağlık Müdürü bu yanlış uygulamasından dolayı çalışanlarımızdan özür dilemeli ve bu arkadaşlarımızın mağduriyetlerini derhal gidermelidir. Bir defa da olsun mevzuatı çalışanların lehine yorumlayıp ona göre hareket etmelidir. Unutulmamalı ve bilinmelidir ki, Sağlık Kurumları kimsenin çiftliği değildir, herkes yasalarla bağlıdır ve yasalara göre hareket etmek zorundadır. Hiç kimse canının istediği gibi devletin bu kurumlarını kullanıp, insanları mağdur edemez, buna müsaade etmeyiz. Üyelerimizin ve yetkili sendika olarak tüm çalışanlarımızın hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacağımızın ve takipçisi olduğumuzun bilinmesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.            

 19.07.2011

Abdulkadir BOZAN

Sağlık Sen Şube Başkanı

Editör: Adıyaman Haber