Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, canlı yayında 2011 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirerek, Adıyaman Üniversitesinin 2012 yılı hedeflerini açıkladı.

ASU TV’de Genel Müdür Erdal AYNA’nın hazırlayıp sunduğu Artı Bir programına konuk olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, göreve geldiği 7 aydan beri yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2012 yılında Üniversitenin fiziki altyapı ve akademik kadro noktasında hedeflerini anlattı.

Rektör Prof Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, göreve başladığı günden bugüne kadar akademik ve idari personelle birlikte birçok faaliyete imza attıklarını kaydederek: “Bizim amacımız kaliteli eğitim verebilmektir. Eğitimi en iyi hale getirecek vizyonu ortaya koymanın gayreti içersindeyiz. Çağdaş eğitim düzeyini ve ortamını sağlayıp, üniversiteler arasında en iyi yere gelmeye çalışıyoruz. Bunun için akademik kadromuz ve fiziki altyapımızdaki eksiklikleri tespit edip, bunu gidermek için çalışmalar sürdürüyoruz. Kaliteli ve akademik seviyede bir eğitimi gerçek manada verebilmenin birinci koşulu öğretim üyesi sayısını artırmaktır. Bunun için sürekli ilanlara çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde akademik personel sayımız 500’ü geçecek. İnşallah bir sene sonra bu sayımız 600’ü de geçecektir. Ayrıca derslik ve öğretim elemanlarının çalışma ofislerinin istenen sayıya kavuşması için yeni Merkezi Derslikler binamız tamamlanmak üzeredir. Önümüzdeki kısa dönemde bu ihtiyaç da karşılanmış olacaktır. Tıp Fakültesi Hastanemizin birinci etabı yüzde yüz tamamlandı. Eğitim ve araştırma kısmı için kullanılacak olan ikinci etap binamızda ise çalışmalar sürüyor. Hastanemizin faaliyete geçerek hizmet verebilmesi için cihaz alımları gerçekleştirdik. Prosedürsel eksiklikleri de tamamlıyoruz” dedi.

Öncelikli hedeflerinin tüm akademik birimleri faal hale getirmek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ,  2012 yılı içerisinde Kütüphane ve Mühendislik Fakültesi binaları ile kapalı yüzme havuzunun yapımı için çalışmalara başlayacaklarını, kampus alanının genişletilmesi için devam eden kamulaştırma çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Editör: Adıyaman Haber