Haber: Abdulkerim Sonkaya/İstanbul

Türkiye’nin 81 ilin Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerin katıldığı ve Güneysu Derneği öncülüğünde "Yedi Renk Tek Yürek`` paneli Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde düzenlendi. Çok sayıda siyasetçi, bilim adamı ve Sivil Toplum Kuruluşların temsilcilerin katıldığı panelde konuşmacı olarak katılan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Ülkemizin en acil ihtiyacı yeni bir sivil anayasa olduğunu ve bu anayasa ise demokratik ve milli bir anayasa olması gerektiğini söyledi.

Özkartal; “Dedelerimizin Büyüklerimizin Canla Başla Mücadele Ederek Kazandığı Bu topraklarda böylesine önemli bir vazife İçin buradayız Ülkemizin acil ihtiyacı olan anayasa demokratik olsun milli olsun bizim olsun diye buradayız. Yanı sivil toplum kuruluşları ve halkımız adına bölgemizdeki insanlar adına birbirimizi ötekileştirmeden birbirimizi kaynaştıran ve birbirimizi aynı paydada buluşturmayı sağlarsak ülkemizin huzur ve refahı açısından önemli bir adım atmış oluruz.

İşte, o yüzden esnaf, bürokrat, siyasetçi ve STK’lar olarak yeni bir sivil anayasaya ihtiyaç olduğunu beyan ediyoruz. Yani ekmeğe suya nasıl ihtiyacımız var ise bu anayasaya da ihtiyacımız var. Bu anayasanın ise yaşanılır bir ülkenin olmazsa olmazı olduğuna inanıyorum. Hepimiz bu anlamda buradayız. Adıyamanlılar Vakfı başkanı olarak gerek Adıyamanın ve gerekse bölge insanımızın hassasiyetle arzu ettiği kardeşçe yaşama hakkı oluşturulacağı üst mertebe de olan anayasanın hepimize ait olması gerektiğini” söyledi.

Panele Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Lâçinler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Türkiye’nin değişik illerin STK başkanları katıldı.  

“Yedi İklim Yedi Kültür" projesi kapsamında, Çanakkale`de düzenlenen "Yeni Demokratik Anayasa Paneli"ne katılmak için kente 81 ilden gelen kültür ve yardımlaşma derneği temsilcileri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`nı ziyaretinin ardından araba vapuruyla Çanakkale`nin Eceabat ilçesine giderek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı`ndaki şehitlik, anıt ve mezarlarını gezdiler.  

Editör: Adıyaman Haber