Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

“Önce Kendi Kültürünüzü Özümseyin”

 

Adıyaman Üniversitesinde konferans vererek, öğrencilerle bir araya gelen Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, öğrencilerden Türk şiirini, romanını, hikâyesini okumalarını kendi kültürünü özümsedikten sonra batı edebiyatını okumalarını istedi.

Kültürel Gelişim Topluluğu tarafından Eğitim Fakültesi Mustafa Vehbi Koç salonunda düzenlenen etkinlikte Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, “Herkes İçindeki Dünya Kadardır” başlıklı konferans-şiir dinletisi ile öğrencilerle buluştu. Etkinliğe Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILMAZ başta olmak üzere çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Konferans-Şiir dinletisinde Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP “Albatros Yalnızlığı” adlı şiiri başta olmak üzere bazı şiirlerini okudu: Üniversite öğrencileri ise GARİP’e ait “Aşka Dair” “Kar Çiçekleri” “Annem” adlı şiirlerini okudular, “Annem” adlı türküyü seslendirdiler.

Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, etkinlikte, yazar adaylarına kitap okumanın önemini anlatarak, mutlaka kitap okumalarını, bunu yaparken de önce kendi coğrafyalarının edebiyatı ve kültüründen başlamalarını istedi.

GARİP;  “Öncelikle kendi kültür dünyamızı özümsemeliyiz, daha sonra batı klasiklerine geçmeliyiz. Mehmet Akif, Necip Fazıl, Ahmet Hamdi TANPINAR, Yahya Kemal, Cemil Meriç’i ve diğer Türk yazar ve şairler okunmadan batı şair ve yazarlarına geçilmemelidir. Türk kültürü önce özümsenmelidir, daha sonra batı edebiyatı ve sanatı tabii olarak daha kolay anlaşılabilir. Kendi kültürümüzle beslendiğimiz oranda zenginleşebiliriz” dedi.

 Sanatın milletlerin, medeniyetlerin yükselmesinde, güçlenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayan Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, Osmanlı padişahlarının birçoğunun edebiyatçı, sanatçı olduğunu, divanları olduğunu söyledi.

Etkinlikten sonra Yazar-Ressam ve Şair Recep GARİP, Fen Edebiyat Fakültesi’nde Edebiyat Bölümü öğretim elemanı ve öğrencileri ile yaklaşık 3 saatlik bir söyleşi gerçekleştirdi. Akabinde kitaplarını imzaladı.

Editör: Adıyaman Haber