Nemrut’da Barışa Türküler Söylenecek

Sinema Sanatçısı ve Ünlü Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, 100 sanatçıyı aynı filmde bir araya getirerek sinema dünyasında bir ilke daha imza atıyor. Geçtiğimiz gün sanat hayatının 35. yılını Merter Green Park Hotel’de düzenlenen bir kokteyle kutlayan Ünlü Yönetmen Gani Rüzgar Şavata’yı sanat ve siyaset dünyasındaki dostları yalnız bırakmadı.

Green Park Hotel’deki tanıtım, Şavata’nın sanat yaşamında geride bıraktığı 35 yılı anlatan sinevizyon gösterimiyle başladı.

YENİ SİNEMA FİLMİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

Yıllardır sinemaya büyük emekler veren ve 35. sanat yılını dostlarıyla kutlayan Gani Rüzgar Şavata, önümüzdeki günlerde çekimine başlıyacağı “Nemrut’da Barışa Türkü Söylemek” isimli sinema filminin de müjdesini verdi. Biryanda 28 Şubatı anlatan son çektiği Küfür filminin tanıtımını yaparken, diyer yandada Önümüzdeki günlerde çekimine başlayacağı Yeni film projesiyle ilgili bilgi veren Şavata, Türkiye’nin önde gelen 100 sanatçısının filmde rol alacağını söyledi.

FİLMDE YÜZ’DEN FAZLA SANATÇI ROL ALACAK

Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ve Mehmet Bükülmezyapacağı Yapımcılığını ise Beyaz Film Yapım ve 7. Sanat sinema  A.Ş’ nin üstlendiği “Nemrut’da Barışa Türkü Söylemek”adlı sinema filmi için kolları sıvayan ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata aynı filmde 100 sanatçıyı kamera karşısına geçiriyor.

HALK MÜZiĞİNİN TEMEL TAŞLARI AYNI FİLMDE ROL ALACAK

İstanbul Merter Green Park Hotel’de düzenlenen tanıtım kokteyline katılan ve  “Nemrut’da Barışa Türkü Söylemek” sinema filminde rol alacak sanatçılardan İ

zzet Altınmeşe, Selahattin Alpay ve Belkıs Akkale,  birlik beraberlik mesajları vererek kardeşliğe katkı sunmak için bu yola çıktıklarını söylediler.

PROJEDE SANATÇILARIN BÜYÜK KATKISI VAR

Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını söyleyen Ünlü Yönetmen Gani Rüzgar Şavata ise bu projede Türk Halk Müziğinin temel taşları İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Güler Işık, Burhan Çaçan, Nuri Sesigüzel ve Ferhat Tunç gibi bir çok sanatçının büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Şavata, yeni filminin oyuncularını sahneye çağırarak tek tek tanıttı ve oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tanıtım gecesine, İstanbul Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, Türk Halk Müziği sanatçıları İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Güler Işık, Dündar Yıldız, Siirrli Özkan, Gamze Özçelik, Xalo Nezir, Ahmet Satılmış, Cansu Taşkın, Özlem Özdemir, Yağız, Mehmet Ündül ve Ekin’in yanı sıra “Qüfür” filminin oyuncularının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 SANATÇILAR NEMRUT’DA NEVRUZ ATEŞİ YAKACAK

Nemrut’a yolculuk projesinde Barışa doğru, Kardeş kavgasına bir nebzede olsa su serpmek için yola çıktıklarını belirten Şavata, “Türkiye’nin zirvesi olan Nemrut’a barış Türküleri söylemek ve güneşin doğuşu ile gönüllerde ışık meşalesini kardeşliğe yansımak için dünyanın 8. harikası Nemrut’a çıkıyoruz. Filmin finalinde sanatçılar Kava efsanesinde olduğu  gibi barış meşalesini diğer adı ile Nevruz ateşini yakacaklar ” dedi. Ayrıca bu projede, dünyaya göç eden sanatçıların türküleri ile onları da yad edeceğiz diyen Şavata, “inanıyorumki bu büyük proje Türk sinema tarihine altın harflerle yazılacaktır”dedi…

FİLMİN KÜNYESİ

Yapım: 7. Sanat Sinema A.Ş-Beyaz Film Yapım

Yönetmen: gani Rüzgar Şavata-Mehmet Bükülmez

Görüntü yönetmeni: Selim özyılmaz-Suha Kapkı

FİLMDE ROL ALACAK BAZI SANATÇILAR

İzzet Altınmeşe, Selahattin Alpay, Belkıs Akkale, Tuğba Özay, Nihat Doğan, Doğuş, Cılgın Sedat, Özlem Büyük, Gamze Özçelik,, Turgay Başyayla, Faruk Tuncer, Ekin, Güler Işık, Burhan Çaçan, Nuri Sesizgüzel, Ferhat Tunç, Yağız, Aydın Aydın, Songül Korkmaz, Çoban Ali, Nevzat Soydan, Mehmet Öndül, Ali Kızıltuğ, Cansu Taşkın, Leyla Bilginer, Kader, Ceylan, Ankaralı Turgut, Ercen papur, Vedat Baran, Nuray Hafiftaş, Ali Mahsuni Şerif,   Dündar Yıldız, Siirrli Özkan, Celal Yarıcı,Küçük İbo, Hüseyin tatlı, Murat Kurşun, Ayşen Taş, Engin Nurşani, Haydar Ulaş, Gülesin ve Ahmet Ece ikilisi,  Ahmet Satılmış, Hasan Yılmaz, Ali Özer, Ankaralı Yasemin, Dilek Şimşek, Mehmet Balaman,  Xalo Nezir, Seyfi Doğanay, Eda Doğanay, Başak Kar, Mustafa Uğur, Hülya Evrensel, Hazal, Ferhat Güzel, Hakkı Bulut, Özlem Özdemir, Özlem Büyük, Göknur Karadağ, Canbay, Hasan Kaya, Ali Sultan, Vedat Baran, Yaman, Cumali Alp, Medet Karahan, Aydın Beyoğlu ve Sinema dünyasında bir çok ünlü isim yer alacak.

HABER & FOTOLAR: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Editör: Adıyaman Haber