-MEDENİYETLER KAVŞAĞINDA KÜLTÜRLER BİRLEŞİYOR

-NEMRUT FOTOĞRAFLARDA CANLANIYOR

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından hazırlanan `Dünya`da Nemrut, Nemrut`ta Dünya` projesi kapsamında Doğu ile Batı objektiflerden yansıyan karelerde, Kommagene Krallığının doğduğu, Doğu ile Batının birleştiği topraklarda, hayat bulacak.

Medeniyetler, Güneşin doğduğu topraklardan batıya uzanan bir yoldan, Tanrıların Gök’sel Tahtı ve Nemrut Dağından objektiflere yansıyan karelerle fotoğraf sanatçıları ve gazetecilerin objektiflerinden Avrupa’ya yansıyacak.

Dünya’da Nemrut Nemrut’ta Dünya Projesi kpsamında düzenlenecek fotoğraf yarışmasının Nemrut dağının tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı yaşar Koca:”Profesyönel veya amatör, fotoğraf sanatı ile ilgilenen tüm fotoğraf sevenlerin katılabileceği, Adıyaman ili ve Nemrut Dağının çok özel fotoğraflarının ortaya çıkması hedeflenen yarışmamızda ayrıca, ortaya çıkacak olan karelerin, yarışma jürisi tarafından özenle seçilecek olan örnekleri ile bir sergi planlanmaktadır. Hazırlanacak olan sergi öncelikle Adıyaman halkına, daha sonrada tüm dünyaya internetten yayınlanarak beğeniye sunulacaktır” dedi.

Koca yarışma hakkında şu bilgileri Verdi:”Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan, devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün hazırladığı AB Projesi ile Dünya’ya açılıyor.

“Türkiye ve AB Sivil Toplum Diyaloğu – II Kültür ve Sanat Hibe Programı” kapsamında yürütülen “Dünya’ da Nemrut, Nemrut’ta Dünya Projesi (Nemrut in the World, World in Nemrut Project)” Fotoğraf Yarışması’ nın başlığı; “ Dünya’da Nemrut”

 

Yarışmanın Konusu:

Kültürel bir miras olan Nemrut Dağı ve Adıyaman halkının günlük yaşamı konulu fotoğraf yarışmasına, ulusal ve uluslararası amatör/profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılmaları beklenmektedir.

Fotoğraf yarışmasında fotoğraf sanatçılarının Nemrut ve Adıyaman’ın kültürel, turistik ve bölgedeki günlük yaşamla ilgili fotoğraflarını paylaşmaları beklenmektedir.

Amaç:

Nemrut’un daha iyi tanıtılmasını sağlamak, Nemrut’un bilinirliğinin arttırılmasını sağlamak, Nemrut’un turizm potansiyelinin arttırılmasını sağlamak, AB- Türkiye arasında sanatsal paylaşımın arttırılmasını sağlamak.

Yarışmanın Takvimi:

• Yarışmanın başlangıç tarihi: 19 Aralık 2011

• Jüri değerlendirmesi: 02 Mart 2012

• Sonuç Bildirimi: 09 Mart 2012

• Sergi ve Ödül Töreni: Kapanış Töreni

Yarışma Değerlendirme Komisyonu;

1. Atilla SERTEL

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı

2. Rıza ÖZEL

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı

3. Mehmet Ferit BİNZET

Gazeteci

Ayrıntılı bilgi için ve yarışmaya katılmak için lütfen aşağıdaki internet sayfasını ziyaret ediniz.

www.nemrutdagi.org

Editör: Adıyaman Haber