Sorunlarla boğuşan Adıyaman’da herkesin bir araya gelerek ilin sorunlarını en aza indirmesi için elini taşın altına koyan MÜSİAD Adıyaman Şubesi, ‘birlik ziyaretleri’ kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde Adıyaman KHB Genel Sekreterliğine atanan Hüseyin Şen’i ve hastane yönetimini ziyaret etti.

Sorunlar yumağı içerisinde bulunan Adıyaman’ın sorunlarını tek tek aşıp, refah seviyesini yükseltmesi amacıyla elini taşın altına koyan Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şubesi yönetimi, adını ‘birlik ziyaretleri’ olarak koydukları ziyaretleri tüm hızıyla sürdürüyor.

‘Birlik ziyaretleri’ kapsamında, Kamu Hastaneler Birliği Adıyaman Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen ile Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Daire Başkanı Osman Aydın’ı, Mali İşler Daire Başkanı Nadir Bilgin Akgün’ü, Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Opr. Dr. Süleyman Kılınç’ı ve Kamu Hastaneleri Birliği Yöneticisi Dr. Talat Küçük’ü ziyaret eden MÜSİAD Adıyaman Şubesi yönetimi, yeni projeleri hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette bir konuşma yapan ve ilde her alanda birlik ve beraberliğin sağlanması için MÜSİAD olarak çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren şube başkanı Mehmet Dağtekin, Kamu Hastaneler Birliğine yapılan ziyaretinde bu şekilde değerlendirilebileceğini açıklayarak, “MÜSİAD Adıyaman şubesi olarak yeni bir şube olmamıza rağmen, kısa sürede diğer illerle olan mesafeyi kapatma yolunda çok hızlı çalışmalarımız oldu. Çalışmalarımızda özellikle ilimizin kalkınmasına ve gelişip büyümesine önem gösteriyoruz. Bunun için de başta sivil toplum örgütlerimizi teker teker ziyaret etmeyi uygun gördük. Çünkü bir ildeki STK’lar, o toplumun aynasıdır. Toplumu sürükleyen, bir yere götüren ve sorunlarını gündeme getirmekle görevlendirilen STK’ların gerçekten çok ciddi görevleri vardır. Irgatlaşan bir topluma sahip olan Adıyaman’ın bunu aşması için öncelikle biz STK’lara çok büyük işler düşüyor. STK’lar içerisinde de özellikle işadamlarının içinde bulunduğu büyük oluşumlar ellerini taşın altına koymalı. İşadamı arkadaşlarımızın kendi memleketleri için çırpınması, gayret göstermesi gerekiyor. Bu gayrette tek başına olmuyor. Ancak birlik ve beraberlik olduğu zaman bu gayret fayda görür ve memleketimiz, özlediğimiz, istediğimiz feraha kavuşur. Biz MÜSİAD olarak bunun için her türlü fedakârlığa hazır olduğumuzu en başından beri söylüyoruz. Amaç memlekete fayda sağlamak ise herkesle oturup görüşürüz ve ilimize artı getirecek her projeye imza atarız. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz derneğimizin açılışına katılmak üzere gelen Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ Bey’in ziyareti öncesi TÜMSİAD Başkanımız Erkan Çakmak beyi, ASGİAD Başkanımız Fatih Kılıç beyi ve diğer oda ve borsa başkanlarını tek tek arayarak, birlikte hareket edip, Adıyaman’ımızın sorunlarını ortak bir ağızla dile getirme teklifinde bulunduk. Sağ olsunlar onlarında destekleri ile sorunlarımızı tek bir ağızdan Başbakan Yardımcımıza ilettik ve ilimiz için faydalı olduğunu düşündüğümüz böyle önemli bir çalışmaya imza attık. Birlik ve beraberliğin sağlanması için yalnızca sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi de yetmez. Birlik ve beraberliğin amacına ulaşması için bürokratlarımızın, yöneticilerimiz ve halkımızın da bu birliğe destek olmasını istiyoruz” diyerek ziyaretin amacı hakkında bilgi verdi.

Dağtekin, sağlıkla ilgili olarak da, “Adıyaman’da yaşayan herkesin bu noktada bir birini tamamlaması gerekiyor. Özellikle, hükümetimizin ciddi gayret gösterdiği alanlar arasında yer alan sağlıktaki gelişmelerin daha da artarak ilimize sunulması için bu şart. Ancak ilimizin sağlıktaki bugününe bakacak olursak mevcut şartlara göre iyi yerlerde olduğumuz söyleyebiliriz. Görevine yeni atanan siz değerli genel sekreterimiz ve ekibinin de gayretleri ile daha da ileriye gitmiş bir sağlık sektörünün Adıyaman halkına hizmet edeceğine inancımız tam” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KHB Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen ise sivil toplum kuruluşlarının, toplumun en önemli dinamiklerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, “Bu hem ekonomik hem de sosyal anlamda böyledir. Hükümetin de, devletin de son dönemde sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem bunun en ciddi göstergesidir. Zaten bu önemden sonrada ciddi anlamda artan sivil toplum kuruluşları, hem ekonomik hem de sosyal olarak toplumun gelişmesi açısından çok ciddi çalışmalar ortaya koymuşlardır. Yapılan projeler ve devletin bunu desteklemesi ve yurtdışı projelerinde ekonomik olarak önemli kaynaklar oluşturması bu önemin bir başka göstergesidir. Bizde yönetim olarak inşallah bundan sonra Adıyaman esnafının destekleyici tarzda adımlarımıza dikkat etmeye çalışacağız. Önceliğimiz Adıyaman içi sektör olacak, dışarıya çok fazla açılmayı düşünmüyoruz ama bazen de buna mecbur kalıyoruz” dedi.

Editör: Adıyaman Haber