AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ DR M.MURTAZA YETİŞ  `BÜYÜK BULUŞMA` İÇİN TÜRKİYE`DE BULUNAN  YETİMLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Dünyanın değişik  ülkelerinden gelen yetimlerle TBMM’de bir araya gelen  Yetiş “ Yetimler bize Allah’ın emanetidir.” Dedi.

5.Uluslar arası Yetim Buluşması için dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelen bir grup yetim çocuk,  İHH Genel Başkan Yardımcısı ve Yetimler Buluşması Projesi sorumlusu Hüseyin  Oruç ve İHH Ankara Şubesi Yetim Buluşması Projesi sorumlusu Erkan Halıcı ile birlikte TBMM’de AK parti Adıyaman Milletvekili Dr.Murtaza Yetiş’i ziyaret etti.

Yetiş yetimlerle tek tek ilgilendi. “Yetimler Buluşması projesinin çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade eden Yetiş   “bu tür projeler dünyada farkındalık oluşturması açısından örnek alınması gereken projelerdir”dedi. “İyilik  herkese yapılmalıdır.Fakat yetimlere daha fazla iyilik yapılması gerekir” diyen Yetiş  Hz.Peygamberin de çocukluktan itibaren yetim ve öksüz kaldığını ve yetimlere yaklaşımda  Maun suresinin sürekli hatırda tutulması gerektiğini”söyledi.

“Büyük Yetim Buluşması” Türkiye, Endonezya, Filipinler, Filistin, Irak, Kırgızistan, Pakistan, Sierra Leone, Arnavutluk, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Azerbaycan`dan gelen yetimlerimizle 3 Haziran Pazar günü saat 15:00`da Haliç Sütlüce Kongre Merkezi`nde yapılacak.  

Editör: Adıyaman Haber