15.09.2011-Adıyaman-23 Nisan İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tanrıverdi, RAM Müdürü Abdulkerim Işık, İlçe Milli Eğitim Müdür ve ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile merkez ve merkeze bağlı köy okul müdürleri katıldı.

Emekli Öğretmenlerimizden vefat eden İnönü İlköğretim Okulu Eski Müdürü Orhan Aslan ile Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müdürü iken vefat eden Suat Unutmaz’ın da rahmetle anıldıkları toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse’nin gündeminde önemli konu başlıkları vardı. İlin eğitimde başarı parametrelerinden fiziki yapılarda durum tespitine kadar önemsediği konularda açıklamalarda bulunan Alaköse Okul Müdürlerinden daha çok çalışmalarını isteyerek her kurum müdürünün yapması gerektiği gibi okul müdürlerimizde kendilerini yenilemek ve çek etmek durumundadırlar” dedi.

Geçtiğimiz öğretim döneminde ve daha önce vefat eden öğretmenleri rahmetle anarak sözlerine başlayan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse konuşmasında yer yer özeleştirilerde de bulunarak eğitimin sorunlarını hep birlikte çözebiliriz. Siz, biz, velilerimiz elbirliği, güç birliği yaparak, verimliliği artırarak eğitimde arzu edilen hedefleri yakalayabiliriz.  

Yeni bir dönem içerisine girmiş bulunmaktayız.  İlimizde göreve başladığımız günden buyana üç yılı aşkın bir süre geçti. Bu üç yıl içerisinde ilimizde öncelikli sorunların çözümüne ağırlık verdik. Özetle belirtecek olursak 2008 yılına kadar ilimizde son 9-10 yıl içerisinde bir adet bile ortaöğretim kurumu yapılmamış iken 11 ortaöğretim kurumu binası yapılarak eğitim öğretime açılmış ve 5 tanesi devam etmektedir. İlimizde ortaöğretimde sınıf mevcutlarında derslik ortalamaları 50-55 ten 30-35 aralığına çekilmiştir. Normal eğitime geçmek için ise bakanlık düzeyinde ödeneklerin artırılması yönünde girişimlerimiz devam etmektedir.

Eğitimde başarı konusuna gelince burada başarısızlığın sahibi bizleriz. Başarısızlığın ne mazereti ne bahanesi olur. Sorumluluktan kaçmak olmaz. Şimdi bizlere düşen aksayan yönlerimizi tespit edip düzeltmenin çabası içerisine girelim. Eylül ayı itibariyle mesleki çalışmaların yapıldığı hazırlık dönemi içerisindeyiz. Bu çalışmalar eğitim öğretim dönemi içerisinde yapılacak işlerin hazırlığıdır. Dolayısı ile çok önem arz etmektedir.” Dedi.

Fen Matematik projeleri, Egzersiz çalışmaları Dynet (İngilizce Dil Eğitim Sistemi) ve diğer konularda yapılması gereken iş ve işlemlere ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse 2011- 2012 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban öğretmen atamaları ve norm kadro uygulaması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Editör: Adıyaman Haber