Ak Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş,Uzman doktor konusunda ikinci bir açıklama gereği duydu.

AK Parti Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Çelikhanlıların yıllardır beklediği uzman doktora kavuşacağını söyledi.

Sitemizde dün yaptığımız haber üzerine Günebakış gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Naif Karabatak’a açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr.Murtaza Yetiş, yıllardır Çelikhanlıların haklı taleplerine olumlu cevap verebilmek için uğraş verdiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM Sağlık komisyonu üyesi Doktor Murtaza Yetiş, dünkü haberimizde de belirttiğimiz, hastanelerin A,B,C,D,E olarak sınıflandırıldığını hatırlatarak, “Adıyaman’da A grubu hastane yok. A grubu hastaneler Eğitim ve Araştırma hastaneleridir. Adıyaman’da bulunan 82.Yıl ve Adıyaman Devlet hastanesi ile Kâhta Devlet Hastanesi B grubu hastanelerdir. Besni Devlet Hastanesinin yeni binası bittiği zaman o da B grubu olacaktır. Gölbaşı Devlet Hastanesi C grubu hastanedir. Çelikhan ve Sincik ise E gurubu hastanedir. E grubu hastaneler E1 ve E2 olarak sınıflandırılmıştır.E2 grubu hastanelere Aile hekimi E1 grubu hastanelere ise 4 temel branşta uzman doktor ataması yapılmaktadır. Çelikhan Devlet hastanesinin şuan ki statüsü E2 olduğu için Eylül ayı atamalarına Çelikhan’a uzman doktor ataması yapılamayacaktır.” dedi.

Yetiş, açıklamasında “sadece Eylül atamasını” bahsettiğini, ancak ondan sonrakinde olması için Sağlık Bakanlığıyla görüştüğünü ve olumlu cevap aldığını söyledi.

Yetiş, Çelikhan’la ilgili doğru bilgiyi ilk elden vererek, gerek nüfus, gerekse coğrafi yönden uzman doktora olan ihtiyacının aktarıldığını belirterek, Sağlık İl Müdürlüğünün de konuyla ilgili gerekli yazışmayı yaptığını, hastanenin kısa zamanda E1 statüsüne alınacağını ve uzman ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Editör: Adıyaman Haber