AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner:

“Provokatörlere Cevabı Tüm Adıyamanlılar Verecektir”

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adıyaman Karapınar Mahallesi’nde yaklaşık 28 evin kapısına işaret konulmasının iyi niyetle bağdaştıramadığını belirterek, “Adıyaman’ın huzurunu bozmak isteyenlere en güzel cevabı tüm Adıyamanlıların vereceğine inanıyorum” dedi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, önceki gece Karapınar Mahallesi’nde, yaklaşık 28 evin kapı veya duvarına anlamsız işaret karalayanların yaptığı eylemi iyi niyetle bağdaştırmadığını belirterek, “Adıyaman, farklı kültürlerin, farklı inançların binlerce yıldır bir arada ve kardeşçe yaşadığı bir kenttir. Adıyaman insanı, huzurun ve barışın da tam adıdır. Böyle güzide bir kentimiz, tüm illere barış ve huzur kenti olarak örnek gösterilirken, birilerinin bundan rahatsız olması, Adıyaman’ın huzurunu bozmaya dönük çaba içerisine girmesini kabul edilebilir bir davranış değildir. Tüm Adıyamanlı kardeşlerim, Alevi’siyle, Sunisiyle, Süryanileriyle, Türk ve Kürdiyle farklı renkleri bağrında barındıran ve asla bir birine kötü gözle bakmayan bir yapıdadır. Bu yapıyı bozmaya dönük, araya nifak sokup, kışkırtmadan nemalananlara en güzel cevabı, yine bu kardeşlerim verecektir.” dedi.

 

İnsanların farklı dil, din, mezhep veya kültürde olmasının bir zenginlik olduğunu da söyleyen Metiner, “Ülkemiz, bu tür ayrıştırıcı, öteleyici ve inkâr edici politikaları çok gerilerde bıraktı. Şimdi, bir arada yaşama, kardeşçe paylaşma zamanıdır. Bizi bir birimize kırdırdıkları, geçip bir kenara seyrettikleri günleri unutmadık. Hiç kimsenin bu tür oyunlara geleceğine inanmıyorum. Adıyamanlı kardeşlerim, bir bütün olarak barış ve huzuru kendisine şiar edinmiş, demokratikleşmeye de en güzel örnektir” dedi.

****
Selam ve saygılarımla...
 
Naif Karabatak
Basın Müşaviri
0 416 214 97 73 
0 532 487 28 86
Editör: Adıyaman Haber