Metiner’den Üniversite’ye “Akredite” tepkisi

“Akredite, yakışıksız ve antidemokratiktir”

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, geçtiğimiz günlerde Adıyaman Üniversitesi’nde yapılan “Basını Bilgilendirme Toplantısı”nda bazı basın mensuplarına akredite uygulandığını duymaktan dolayı üzüldüğünü ve bu kararı alanları kınadığını söyledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi Mehmet Metiner, eski bir basın mensubu olarak, meslek hayatı boyunca akrediteye karşı olduğunu belirterek, “Bugüne kadarki meslek hayatımda ve AK Parti’de Milletvekili olarak görev yaptığım sürede, her türlü ayrımcılığa, dışlayıcı tavra ve basına uygulanan sansüre karşı mücadele ettim. Ancak, Adıyaman Üniversitesi’nde meslektaşlarıma akredite uygulandığını duymaktan da doğrusu çok üzüldüm. Üzüntüm hem mesleğim adına, hem kentim adınadır. Basın mensupları arasında ayrım yapmak, bizden olan olmayan demek, öncelikle kamuoyuna karşı yapılan bir haksızlıktır.” dedi.

 

Metiner, Adıyaman basınının sahipsiz olmadığını, esasen kimsenin sahipliğine de ihtiyaç duymadıklarını belirterek, “Basın, özgür olduğu oranda kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgi aktarır. Adıyaman basını sahipsiz değildir. Esasen kimsenin sahipliğine de ihtiyaçları yoktur. Adıyaman’da görev yapan meslektaşlarımın hak ve hukukunu korumak, hem milletvekili olarak boynumun borcudur, hem de içlerinden gelen birisi olarak boynumun borcudur. Bu nedenle Adıyaman Üniversitesi’nde uygulanan ve yakışıksız bulduğum ve demokratik olmayan ‘akredite’ uygulamasını kınıyor, bu yanlışlığın derhal düzeltileceğini umuyorum” dedi.

Editör: Adıyaman Haber