AK parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Peygamberin, tüm insanlığa en önemli rehber olduğunu söyledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Mevla’mızın âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed’in getirdiği ilahi mesajı anlamak, ortaya koyduğu eşsiz ve örnek ahlakını özümsemek, O`na olan sevgiyi pekiştirmek, gönüllerden gönüllere aktarmak, barış ve kardeşliği yaygınlaştırmak, diyalogları sıklaştırmak için Mevlid Kandilini huşuyla idrak ediyoruz. Bu gecede aynı şekilde halkımızın Mevlid Kandilini idrak edeceğini umuyorum.” dedi.

 

Metiner,  “Yüce peygamberimiz, tüm insanlığa peygamber olarak gönderildiği gibi, eşsiz örnek ahlakıyla da tüm insanlığa rehber olmuş, olmaya da devam etmektedir. O’nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini, daha iyi bir kul olmasını sağlamaya dönüktür.  O’nun tüm mesajları insanlığın huzuru, mutluluğu, barışı, kardeşliği ve sevgiyi yaygınlaştırmaya dönüktür. “ dedi.

 

Mevlid Kandili’nin bir fırsat olduğunu söyleyen Metiner, “Bütün mübarek geceler gibi, Mevlid Kandili’de kendisine has mesajları bünyesinde barındırmaktadır. Mevlid Kandili, peygamberimizin doğumunu müjdelediği için, O’nun güzel ahlakını, insanlığa rehber olacak sözlerini, davranışlarını, insani ilişkilerini bir kez daha gözden geçirmeli, bir kez daha anlamalıyız, yaşamalıyız” dedi.

 

Metiner, “Bu duygularla tüm hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni kutlar, bu gecenin barış, kardeşlik ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmamıza vesile olmasını dilerim” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber