AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, kadınları eğitim, iş ve sosyal hayatta eskisinden çok daha iyi konumda olduğunu, ancak daha yapılacak çok işin bulunduğunu, öncelikle insanların bakış açısında meydana gelen değişimin artması gerektiğini söyledi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Toplumumuzda, inancımızda ve kültürümüzde kadına ayrı bir önem verildiği biliniyor. Ancak buna rağmen de, kadınların eğitim, iş ve sosyal hayata katılmasında büyük engellerle karşılaşılıyordu. Ne yazık ki, bu engellerin birçoğu da devletin kadınlarımızın, kızlarımızın önlerine koyduğu engellerdi. Bunlardan en önemlisi de eğitim engeliydi. AK Parti hükümetimiz döneminde, kızlarımızın daha iyi bir eğitim almasını sağlamak, sosyal hayata, siyasete ve iş hayatına katılarak, toplumun sesi olmasını sağlamak için çok önemli adımlar attı, atmaya da devam ediyor.” dedi.

 

Metiner, “Kadınlar elbette annedir, eştir, evlattır ama hepsinden önemlisi bu toplumun en önemli bir parçasıdır. Nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın, yeterince siyasi hayatta temsil edilemediği de bir gerçektir. Hükümetimiz döneminde bu sayı eskiyle kıyaslanamayacak oranda arttırılmışsa da, daha da ileriye götürüleceğine inancım tamdır.

 

Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları, yoksul ve yardıma muhtaç olanlara destek verilmesi, eşi vefat edenlere ekonomik gelir sağlanması gibi alanlarda, hükümetimiz, kadınlarımızın onuruyla yaşamasına bir nebze katkıda bulunmaktadır.” dedi.

 

Kadın istismarı ve kadına şiddetin son bulması gerektiğini de söyleyen Metiner, “Ne yazık ki, diğer bütün toplumlarda olduğu gibi bizim toplumumuzda da kadın istismarı ve kadına şiddet sürüyor. Hükümetimizin şiddeti önlemek için önemli adımlar attığı bugünlerde, kadınlarımıza karşı farklı bir bakış yakalamanın zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Kadın olsun, erkek olsun, çocuk olsun yaşlı olsun, herkese insanca muamele etme, onlara insanca davranmayı emreden güzel hasletlerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekir. Bu tür şiddet eğilimleri yasalarla değil, insanların merhamet duyguları ve insanlıklarıyla çok daha kolay önlenebilir. Yasalar, mağduru korumak için yapılır ama asıl şiddet eğilimi olanların bu kötü davranışlarından uzaklaştıracak eğitimlerin verilmesi de gerekir. Bu hem ailede, hem toplumda, hem de okulda olması lazım” dedi.

Editör: Adıyaman Haber