06.06.2011-(Adıyaman)-AK Parti Milletvekili Adayı Gazeteci Yazar Mehmet Metiner, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Artan sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının, var olan çevre sorunlarını daha da fazla arttırdığını belirten AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Metiner, “Bunu bilen tüm ülkeler, en acilen çözümlenmesi gereken sorunların ilk sırasına yerleştirmiştir. Bunun için çok ciddi çalışmalar yapılıyor, çok büyük kaynaklar aktarılıyor. Ülkemiz de çevre sorununa duyarlı, çözümü için kafa yoran, çaba harcayan bir ülkedir.

AK Parti hükümetimiz dönemince gerek sayın başbakanımız ve gerekse sayın bakanlarımız çevre kirliliği sorununun çözümüne ilişkin atılması gereken adımları kararlılıkla atmakta, insanımıza daha iyi bir çevre sunmak için çabalamaktadır.

Bu amaçla, Türk Ceza Kanunu’na, çevre kirliliği ve imar kirliliği ile ilgili cezai yaptırımlar konuldu. Değişen şartlara uyum sağlamak üzere Çevre Kanunu, yasalaştırıldı.

Kentsel dönüşüm yasaları çıkarıldı, 12 haziran dan sonra bu daha da artarak devam edecek, uygulanması için önemli girişimlerde bulunulacak, ciddi kaynaklar aktarılacaktır.

AK Parti hükümetimiz, sürdürülebilir kalkınma anlayışı içinde, çevre alanı ile rekabet ve sanayileşme arasında gerekli dengeyi gözeterek, yatırımların hızlandırılması için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinde bürokrasi azaltıldı. Hava kirliliğinin önlenmesi için ilk iş olarak kentlerin doğalgazla tanışmasına sebep oldu, insanlar temiz ve ucuz yakıtla tanıştı. Adıyaman’ımız da doğalgazla tanışan ve gittikçe artan kullanımıyla daha temiz bir Adıyaman’a doğru gitmektedir.” dedi.

Kyoto Protokolünün imzalandığını da hatırlatan Metiner, “Partimizin çevreye olan duyarlılığının bir göstergesi olarak imzalanmış önemli bir belgedir.” dedi.

Metiner, çevre sorunlarını önlemenin yegane yolu bürokratik tedbirler ve yasal düzenlemelerle olmayacağını belirterek, “çevre sorunu, fert fert hepimizin sorunudur. Bizler ne kadar duyarlı olur, çevremizi ve yaşadığımız mekanı önemsersek, insanımızın daha iyi bir çevrede yaşaması gibi bir derdin sahibi olursak çözümü de o oranda kolaylaşır. Bu nedenle özellikle sivil toplum kuruluşlarını bu konuda daha çok iş düşüyor. Sivil inisiyatif, var olan veya ileride var olacak sorunları dillendirmede çok etkili unsurlardır. Böyle olduğunda da hem yasal olarak, hem bürokrasi eliyle, hem de insanlar gönüllü olarak sorunu çözme çabasıyla dolu olacaktır” dedi.

Metiner, “Bu duygularla hemşerilerimin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü ve Çevre Koruma Haftası`nı kutluyor, daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir dünya arzumu tekrarlıyorum” dedi.

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber