AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, umre ziyareti için gittiği Sudi Arabistan’da, YGS’ye girecek öğrencilere başarı diledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner babası Bedir ve eşi Safiye hanımla 10 günlük umre ziyareti için Suudi Arabistan’a gitti. Dün Beytullah’ta YGS’ye girecek öğrencilere başarı dileyen Metiner, yeni eğitim sistemiyle çocukların sürekli bir sınav maratonu yaşamasının da azalacağını söyledi. 

Bugün bütün yurtta öğrencilerin zor bir sınavı başarmak için uğraşacaklarını söyleyen Metiner, “Gençlerimiz daha iyi bir gelecek için bugün YGS’ye girecek ve başarmak için uğraşacaklar. Eğitim hayatı boyunca hep bir yarış içine giren öğrencilerin, en büyük yarışının YGS olduğuna inanıyorum. Önlerinde bir üniversite tahsili var. Umarım yarınımızda söz sahibi olacak gençlerimiz başarılı bir sınav verir. Özellikle Adıyaman’ın da sınavdaki başarı çıtası yükselir. Sınava girecek bütün genç kardeşlerime başarı diliyorum” dedi.

Metiner, öğrencilerin sürekli bir yarış içinde olmasının da değişeceğini söyleyerek, “Mecliste kabul edilen yeni eğitim yasası, eğitimimize çok daha fazla kalite getirecek, öğrencilerin kabiliyetlerine göre yönlendirilmesine imkan sağlayacak, hep bir sınav maratonu da çok daha aza inecektir.” dedi.

Editör: Adıyaman Haber