20.09.2011-Adıyaman-Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Adıyaman Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen Mesleki Çalışmalar Seminerlerinin ilki tamamlandı.

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dersliklerinde 5 öğretim görevlisi tarafından verilen seminerlere toplam 450 öğretmen katıldı.

Dört gün süren seminerlerin sonunda katılımları nedeniyle Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse tarafından tebrik edilen öğretmenler seminerlerin verimli geçtiğini belirttiler. 

Mesleki Çalışmalar Seminerlerinin sona ermesi münasebetiyle yapılan kapanış toplantısında ilk olarak söz alarak  “Adıyaman`ın eğitim çıtasını yükseltmek için başlatılan bu seminerlere iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, konuşmasını şöyle sürdürdü “Öncelikle bu seminerde emeği geçek saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar bir başlangıçtı. Bu programları sizlerden gelecek talepler doğrultusunda Adıyaman Üniversitesi ile birlikte bu tür çalışmalarımız devam edecektir. 450 öğretmenimiz dört gün boyunca sınıf yönetimi, öğrenci motivasyonu ve diğer konularda çok sevgili hocalarımızdan birebir eğitim aldınız. Bu seminerler şüphesiz ki eğitime bakış açınızda bir değişiklik oluşturmuştur. Hedefimiz öğretmen arkadaşlarımızı yaptığımız işi daha istekle, daha fazla severek ve daha donanımlı yapmaktır. Değişim ve yenilenme ömür boyu devam eden bir süreçtir. Bir kez daha bu seminerlere katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim yılınızı tebrik ediyorum” dedi

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise yaptığı konuşmasında; “Eğitim hakikaten önemlidir. Eğitim geleceğimizdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızın durumlarını mutlaka iyileştirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili sizin burada karar almanızı düşünüyoruz. Buraya gelerek almış olduğunuz bu seminerler ile farkında olmadan mutlaka değiştiğinizi düşünüyorum. Mutlaka hepiniz kıymetli insanlarsınız. Hepiniz Adıyaman’ımız için kıymete değer öğretmenlerimizsiniz. Bugüne kadar öğrencilerimizi bulunan şartlar içerisinde en güzel şekilde eğittiniz. İçinizden geldiğince en iyisini verdiniz. Ancak bunun sonu yok. Değişen zaman ve koşullar çerçevesinde mutlaka kendimizi yenilemek durumundayız. Değişik bilgilerle donatmak durumundayız. Yurt dışında gözlemlediğimiz bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Buralarda belli yönetim pozisyonlarına gelmiş insanların üniversitelere birden çok kez tekrar tekrar üniversitelere mastır yapmak, yüksek lisans yapmak için başvurdukları bilinmektedir. Mastır yaparken insanlar belli bir konuda tekrara araştırma yapıyor ve kendilerini güncellemiş oluyorlar. Dolayısıyla günceli takip etmemiz lazım. Hepiniz dört yıllık lisans eğitimi almışsınızdır. Fakültelerinizde çok iyi bilgiler de almış olabilirsiniz. Ancak insan yapısı gereği zaman içerisinde törpüleniyor. Böylece bunların yerini güncelde yaşanan tecrübeler, gördükleriniz ve bir takım refleksleriniz alıyor. Aslında İnsan eğitimi kısa vadeli bir iş değildir. Sizler buraya gelerek bir ateş aldınız. Yol yöntem aldınız. Eğitim uzun vadeli bir iştir. Süreklilik arz eder. İnsan ile uğraşmak zor iştir. Unuz çaba ve zaman ister. Çocukları iyi tanımanız, iyi tahlil etmeniz gerekiyor. Sadece sizin çok iyi donatılara sahip olmanız yeterli değil, çocukları en iyi şekilde anlamanız tanımanız önemlidir. Çocuklarla ilgilenmeniz, sorunlarını anlamanız ve onlarla empati yapmanız gerekir. Dolayıyla çocuklarımızı mutlaka anlamaya çalışalım. İlgilenmemiz lazım. Onlardan belki de ilgilenmemiz gereken yeni bilgiler bulgular çıkabilecektir. Onları da değerlendirelim. Biz üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Katılımınız için teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Bu konudaki gayretlerinden dolayı da il Milli Eğitim Müdürümüzü de tebrik ediyorum.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber