15.08.2011-Adıyaman-İnsanlık Ölmedi, Yardımlar Afrika’ya’ parolasıyla ülke genelindeki iftarlarını iptal ederek parasını yardım kuruluşları aracılığı ile Afrika’ya gönderen Memur-Sen yardımlarına devam ediyor. Şimdiye kadar Kimse Yok Mu, İHH ve Türkiye Kızılay Derneği’ne bağış yapan Memur-Sen, son olarak da Cansuyu ve Deniz Feneri Derneğine bağışta bulundu.

 

Cansuyu Derneği’nin çekini Metin Memiş takdim etti

 

Memur-Sen heyeti ilk olarak Cansuyu Derneği’ni ziyaret etti. Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 20 Bin TL’lik yardım çekini Genel Başkan Mustafa Köylü’ye takdim etti.

 

Afrika’ya ulaşan yardımlarda aracı oldukları ve insanlığın vicdanını sızlatan böyle bir soruna çare olmak için yaptığı çalışmalardan dolayı Cansuyu Derneği’ne teşekkür eden Memiş, “Biz de Memur-Sen olarak bu konuda duyarsız kalmadık. Genel merkez, bağlı sendikalar ve 81 ildeki bütün iftarlarımızı iptal ettik ve paralarını sizlerin aracılığıyla Afrika’ya ulaştırıyoruz” dedi.

 

 “Biz yardım kuruluşu olarak faaliyetlerimizin güvenli bir şekilde Afrika’ya ulaşmasına özen gösteriyoruz” diyen Mustafa Köylü ise, “Memur-Sen gibi hayırsever sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların yaptığı yardımların Afrika’da kalıcı olmasını hedefliyoruz. Yapılan yardımlarla insanlığın ölmediğini göstermeliyiz” şeklinde konuştu.

 

Deniz Feneri Derneği’ne 20 bin TL’lik Bağış

 

Memur-Sen heyeti daha sonra Deniz Feneri Derneği Ankara Temsilciliği’ni ziyaret etti ve Afrika’ya yardım amacıyla toplanan 20 Bin TL’lik çeki, derneğin Ankara Şube Başkanı Mevlüt Koca’ya takdim etti. Burada konuşan Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “İnsanlık Ölmedi, Yardımlar Afrika’ya” kampanyası başlattıklarını ve 81 il ile ilçelerinde 450 bin TL’den fazla bağışa ulaştıklarını belirtti. Afrika’daki acil durumun su ve açlık olduğunu söyleyen Tonbul, su ve açlık sorunları giderildikten sonra yetimhane gibi kalıcı çözümler üretmek için de çalışacaklarını belirtti.

Afrika’da yaşayanların, temel geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Deniz Feneri Ankara temsilcisi Mevlüt Koca ise, ülkede yaşanan kuraklığın tarım ve hayvancılıkta her şeyi engellediğini dile getirdi. İlk aşamada sağlık ve su problemleri olduğunu belirten Koca, bunların giderilmesinden sonra kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini söyledi.

 

Ziyaretlerde Memur-Sen Genel Basın ve İletişim Sekreteri Halit Ortaköy ile Memur-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan da hazır bulundu.

 

 

 

 

HAKAN YILDIZ

Basın Danışmanı

0.312.230 09 72

0.533.362 02 68

Editör: Adıyaman Haber