Malatya İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantısında komik bir karar aldı. Tek taraflı alınmayacağını bildikleri halde, Çelikhan ilçesine bağlı bol kaynak suyu bulunan Çampınar köyünü “Malatya’ya bağlayan” karar aldı. Tabii ki bu karar geçersiz, tabiî ki gördükleri de hayalden başka bir şey değil.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan da, Malatya İl Genel Meclisi’nin aldığı kararın hükmünün olmadığını söyledi.

Malatya, sadece Çelikhan’ın su kaynağı bol köyünü almakla uğraşmıyor. Seçim dönemini bahane ederek Nemrut yolunda çalışmalar son sürat devam ediyor, Adıyaman ise uyuyor.

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, Adıyaman’ın Çelikhan İlçesi Çampınar Köyünün, Malatya`ya bağlandığına dair karar aldıklarını açıkladılar.

İl Genel Meclisi toplantısı Naci Şavata başkanlığında İl Özel İdaresi başkanlığında yaptığı toplantıda, gündemindeki maddeleri görüştü.

Gündem gereği, İl İdare Kurulu`nun talep ettiği, Adıyaman ili Çelikhan İlçesi Çampınar Köyü`nün, Malatya`nın Yeşilyurt ilçesine bağlanması teklifi kabul edildi.

 

Adıyaman ne yapıyor?

Seçim dönemindeki boşluktan faydalanan Malatya, “kanunsuz” yol girişimine devam ediyor. Yatırımları Nemrut yoluna kaydırmakla kalmayıp, Adıyaman’ın “kaynağı bol” olan köylerini de kendisine bağlamaya çalışıyor. Bütün bunları yasaları hiçe sayarak yapıyor, Adıyaman ise uyuyor.

Malatya Valisi, Malatya Milletvekilleri ve İl Genel Meclisi’nin neredeyse tüm mesaisi Adıyaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerini çalmaya dönük hesaplar yapmakla geçiyor.

Vali Ulvi Saran, ağzını her açtığında “Nemrut” diyor, Milletvekilleri Çelikhan’ı, Sincik’i, köylerini, su kaynağı bol olan yerleri alma derdinde. Adıyaman’da ise tepki yok.

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri ve milletvekili adayları seçim çalışmalarında, bürokratlar ise önüne gelmeyen konuyla ilgili bir şey yapamıyor, Malatya’da bu boşluktan faydalanarak yasaları çiğnemeye devam ediyor. Bu kadar boşluk varsa, Adıyaman’ı Malatya’ya verin, siz de kurtulun, biz de…

Haber-Yorum: Naif Karabatak

Editör: Adıyaman Haber