Doğu ve Güneydoğu’da 68 kişiyle görüşen Meclis Terör Alt Komisyonu Başkanı Bostancı, “Anlatılanlar komisyon üyelerini ağlattı. Ama mağdurlarda kin yok” dedi.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in de aralarında bulunduğu Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Terör Alt Komisyonu bu kez bölgede terör mağdurlarını dinledi.

 

5 günlük bölge ziyareti kapsamında Tunceli, Siirt, Batman ve Diyarbakır’da 50 olayla ilgili 68 kişiyle görüşen Komisyonun mağdurlardan dinlediği bazı olaylar milletvekillerini ağlatırken, Terör Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı TBMM’de bir grup gazeteciye temaslarıyla ilgili izlenimlerini aktardı. Bostancı, “İnsanlar acılarını ne kadar büyük olursa olsun dramatize etmekten kaçınarak biraz da mahcup bir şekilde ancak gözyaşlarını da tutamayarak anlattılar. Dinlerken çok etkilendik” dedi.  Bostancı yaptıkları görüşmelerde insanların “Devlet niçin bu kadar geç geldi” diye sitem ettiğini ifade ederken, şöyle devam etti:  “Ama yine de hoş geldiniz dediler. Komisyonun gelip onları dinlemesi, onların nezdinde çok önemliydi.”

 

Kocası kucağında ölen kadın

“Tunceli’de 81 yaşında bir kadın. Terör örgütü evlerini basmış kocasını ormana götürmüş kadın ‘ben de geleceğim’ demiş, orada kocasını vurmuşlar, kucağında ölmüş. Anlatırken ‘Dedim ki vurmayın yapmayın çocuklarımız var beni dinlemediler’ dedi. Dinlerken gözlerimiz doldu.” Naci Bostancı bölgenin ardından Haziran ayında da İzmir başta olmak üzere batı illerinde terör mağdurlarını dinleyeceklerini de söyledi.

Kaynak Star Gazetesi

Editör: Adıyaman Haber