05.11.2011-Adıyaman-Bayramlar birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın öne çıktığı zaman dilimlerinden biridir.  Paylaşmanın daha çok öne çıktığı Kurban Bayramı`nın milletimize, tüm İslam alemi ve insanlığa sevgi, barış, hoşgörü getirmesini diliyoruz.

Ülke olarak, insanlık olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Terörün ve şehitlerimizin acısı hafiflemeden Van`daki depremle sarsıldık.  Millet olarak, bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma duygusuyla aşıyoruz. İnsanlık, Van depreminde sınavı geçti. Ülkemizin dört bir yanından ve bir çok ülkeden yardım elleri Van`a uzandı, kampanyalar düzenlendi. Memur-Sen ailesi olarak biz de acıların dinmesine, yaraların sarılmasına katkı sağlamak için bir yardım kampanyası düzenledik.

Arefesinde olduğumuz Kurban Bayramı bu anlamda daha fazla önem kazanmaktadır. Paylaşmanın öne çıktığı bir sınavı daha kazanacağımıza hiç şüphemiz yoktur.  Bayram sevincine, depremzede kardeşlerimizi ortak etmek isteyen vatandaşlarımızın kurban bağışında bulunarak veya deprem bölgesine giderek yapılan çalışmalara katıldığını görmek, bu yöndeki inancımızı artırmaktadır.

Ancak, yaşanan sıkıntıların sadece ülkemizle sınırlı olmadığının da farkındayız. Açlık ve yoksullukla boğuşan Afrika ülkelerindeki kardeşlerimiz, İsrail işgali altındaki Filistinli kardeşlerimiz ve dünyanın bir çok ülkesindeki mazlum ve mağdur insanın kendilerine uzanacak yardım ellerini beklediğini biliyoruz. Bu anlamda yürütülen yardım ve kurban bağış kampanyalarına katılan, destek veren, bayramı ailesi ve sevdiklerinden ayrı geçirme pahasına hayır kurumlarının çalışmalarına destek olmak için dünyanın birçok ülkesine giden vatandaşlarımızın bu davranışları da takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha kamu çalışanlarımızın, milletimizin ve İslâm aleminin Kurban Bayramı`nı kutluyor; barış, sevgi, huzur ve hoş görü getirmesini diliyoruz.

 

AHMET GÜNDOĞDU

GENEL BAŞKAN

Editör: Adıyaman Haber