KESK üyeleri Gölbaşı AKP binası önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması düzenledi.

 

Eğitim Sen Gölbaşı Temsilciliği Başkanı Harun Uçar, burada yaptığı konuşmada, Gölbaşı’nda hak ve özgürlüklerine sahip çıkan Gölbaşılılar olarak sadece kendileri için değil, insanca bir yaşamı hak eden bu ülkenin tüm insanları için burada olduklarını ifade ederek, bu ülkede çok uzun süredir gecenin karanlığı hâkim. Hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimler bu karanlığa mahkûm edilmek istendiğini söyledi.

 

Uçar, basın açıklamasında şunları kaydetti:

 

“AKP iktidarı, kendisine muhalefet eden her kesimi baskı altına alıp, sindirerek korku imparatorluğu yaratmaya çalışması, KESK üzerinde yoğunlaşan baskılarla yıllardır sürdürülen fiili ve meşru mücadelenin engellenmek istenmesi ve 9 ay kadın yönetici ve üyemizin tutuklanması ile sonuçlanan “operasyon”da bu baskı politikasının bir parçasıdır.

Gözaltına alınan KESİK’li kadın yönetici ve üyeler hem savcılık hem mahkemede yapılan sorgulamalarda, 21 Aralık grevi, 8 Mart eylem etkinlikler, KESK üyeleri hakkında açılan davalara katılmak, eğitim ve sağlık hakkı konusunda düzenlenen toplantı ve panellere katılmak gibi konuların soruşturmanın konusu haline getirilmesi dehşet vericidir. İsnat edilen bu suçlamalara dayanılarak yürütülen mahkeme sonucunda arkadaşlarımızın tutuklanması, daha önce yürütülen mahkeme sonucunda arkadaşlarımızın tutuklanması, daha önce defalarca ifade ettiğimiz gibi, KESK’i ve KESK’în yıllardır sürdürdüğü onurlu mücadelesini yıpratma ve engelleme planlarının bir parçasıdır. KESK üzerine yoğunlaşan bu baskılar tesadüfî değildir.

AKP iktidarın yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da artırıyor.

Asgari ücretin üçte birinden fazla gelire sahip olup SGK pirimi ödemeyenlerin muayene hakkından yoksun bırakılacak olması, İlacın sigortalılar için de paralı hale getirilmesi, yeşil kart uygulamasının kaldırılması ve vatandaşın üç ayda bir bürokratik işlemlere mahkûm edilmesi, “Katkı” veya “ katılım payı” ile vatandaşın soyulması olsun, hastanelerini tamamen ticarethaneye dönüştürerek CEO’lara teslim eden Kamu Hastaneleri Birlikleri düzenlemesi ile kamu hizmeti kamu hizmeti vermesi gereken kurumları “ ticarethaneye” yurttaşı müşteriye çevirmiştir.

Mevcut iktidar eğitimde yapmak istediği karanlık uygulamaları “dindar nesil” yetiştirme adına yavaş yavaş hayata geçirmeye çalışıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramının kaldırılması, okullarda Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini kaldırmaya çalışmak ve en son 12 yıllık kesintisiz eğitim adı altında 4+4+4 yasa teklifi sunmaya hazırlanıyorlar. Kademeli eğitimi getiren yasa teklifi, ilk dört yıldan sonra açık öğretimle ilişkilendirmeyi öngörüyor. Bizler bu durumun özellikle kız çocuklarını eve yönlendirdiğini söylüyor ve soruyoruz; “Kız çocuklar ilkokuldan sonraki eğitimi 70 yaşındaki adamın yatağında mı yapacak?” Bu yasa teklifi ile zorunlu eğitim süresinin gerçekte 4 yıla indiğini ve bunun “Erkek çocuklar gitsin çırak olsun, kızlarda açık öğretimde evde otursun” anlamına geldiğini belirtiyor. Kız çocuklar bu yasayla birlikte eğitim ortamından uzaklaşacaktır.”

 

Konuşmalardan sonra AKP Gölbaşı İlçe başkanlığına siyah çelenk bırakan üyeler olaysız bir şekilde dağıldı. KESK üyelerinin bu eylemine Gölbaşı CHP üyeleri, sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlar da destek verdi.

 

Editör: Adıyaman Haber