Enzim kitap tarafından çıkarılan “Acıyın Bana” adlı şiir kitabında, hemen her konudan ve her ölçüde yazılmış, herkese hitap eden şiirler yer alıyor.

126 sayfalık “Acıyın Bana” adlı şiir kitabının kapak resmi Mehmet Sindi’ye ait.

Farklı hece ölçüsüyle yazılı şiirlerin yer aldığı kitapta; sosyal yaşamdaki her konudan şiirlerden örnekler verilmiş, faklı bakış açısıyla, çeşitli konular dile getirilmiş.

Enzim Ajans, Enzim Kitap’ın ilk olarak piyasaya çıkan “Acıyın Bana” şiir kitabında, 113 şiir bulunuyor.

Kerim Baydak kitabıyla ilgili şunları söyledi; “İnsanlar arasında iletişim ve paylaşımda, kültür, sanat ve edebiyatın çok büyük önemi ve etkisi vardır. Edebiyatı önemli kılan ve insana haz veren yollarından biri de şüphe yok ki şiirdir. Şair toplumda ve sosyal yaşamda olaylara farklı gözle baktığından; yolunda gitmeyen aksaklıkları, doğruya ve güzele ulaşmada gördüğü eksiklikleri, şiir olarak, farklı ölçülerde kısa ve öz olarak anlatmasıdır. Bu sıkıntı, sevinç, övgü, yergi, acı, öfke, çile gibi birçok duygu ve düşünce olabilir. Ben de bu konuda üzerime düşeni yerine getirmeye çalışıyorum…” dedi.

Kerim Baydak Kimdir?

01.01.1961  ADIYAMAN doğumlu. İlkokulu ADANA 27 Mayıs İlkokulu’nda tamamladı.Ortaokulu ADANA İstiklal Ortaokulu’nda tamamladıktan sonra 1977 yılında ADIYAMAN’a dönerek ADIYAMAN  Lisesi’ne başladı. 1979-1980 döneminde liseden mezun oldu. Bir yıl  köyde vekil öğretmenlik yaptı. ATATÜRK’ün 100. doğum yılı vesilesiyle uygulanan okuma-yazma seferberliğinde, öğretmen olarak görev aldı. Çeşitli serbest mesleklerden sonra ADIYAMAN Belediyesi’nde üç sezon işçi olarak çalıştı. Adıyaman Üniversitesi, El sanatları-Halıcılık bölümünde okurken; 1990 yılında bir kamu sınavına girerek  memurluk yaşamına başladı. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Bugüne kadar toplam 4 kitap çıkaran Kerim BAYDAK’ın bu ikinci şiir kitabı olmaktadır.Sosyal içerikli “OTUZA KADAR” adlı ilk romanıyla 2004 yılında Edebiyat dünyasına adım atan Şair ve Yazar Kerim BAYDAK, ardından ikinci kitabı “ENTERESAN KÖYÜN HİKÂYELERİ”ni 2006 yılında çıkardı.Yine şiirlerden oluşan “AĞLAMA GÜLÜM” adlı üçüncü şiir kitabını 2007 yılında  yayınladı. .

Adıyaman’da, gazetelerde günlük olmak üzere,  çeşitli internet sitelerinde köşe yazıları, şiirleri yayınlanmaktadır. Bir kamu kurumunda halen memur olarak görev yapmaktadır.

Editör: Adıyaman Haber