06.06.2011-(Çelikhan)-Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Recep köyünde geçimini maket keklik kafesi yaparak sağlayan doğuştan bedensel engelli Haydar Büyüktaş’a Kaymakam Murat Uz tarafından yeni bir işyeri kabini yaptırıldı.

            Çelikhan Kaymakamlığı Engelli Koordinasyon Birimince yapılan alan taraması sonucunda Çelikhan’a bağlı Recep Köyünde eski bir dolabı atölye olarak kullanıp maket keklik kafesi yaparak geçimini sağlamaya çalışan özürlü Haydar Büyüktaş’ın durumu Engelli Koordinasyon Birimi Başkanı Kaymakam Murat Uz’a iletilmiş, Kaymakam Murat Uz tarafından adı geçenin ihtiyaçları tespit edilerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendisine Ağaç Yakma Makinası, Ağaç Oyma Makinesi, Çıta Kaldırma Makinesi, Çark Motoru, Matkap, Mengene, Elektrik Testere, Dekopaj ve Gürgen Ağacı alarak Recep Köyünde bulunan evinde bizzat kendisi teslim etmişti. Eski bir dolabı atölye olarak kullandığını gören Kaymakam Murat Uz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendisine PVC’den bir atölye yaptırdı.

            Engelli Haydar Büyüktaş’ın istihdamına yönelik olarak SYD Vakfı imkanlarıyla alınan işyeri kabini ve alet-ekipman malzemelerinin açılışına Çelikhan Kaymakamı Murat Uz beraberinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli üyeleri, Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Yıldız, Vakıf Müdürü Hasan Basri Öğüt ve Engelli Koordinasyon Birimi sorumlusu Mustafa Atmaca katıldı. Açılış kurdelasını kesen Kaymakam Murat Uz hayırlı olsun temennisinde bulunarak Çelikhan Engelli Koordinasyon Birimi olarak Çelikhan’da bugüne kadar yapılan çalışmalara değindi ve bundan sonra da engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayata aktif olarak katılmasını için kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirtti.

            Engelli Haydar Büyüktaş, açılış sonrası kendisine yaptığı yardım ve desteklerinden ötürü Kaymakam Murat Uz ve Çelikhan Engelli Koordinasyon Birimi üyelerine teşekkür etti.

 

ÇELİKHAN KAYMAKAMLIĞI BASIN BÜROSU

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber