Kassel’li öğrenciler Darülece’yi ziyaret etti

 

Almanya’nın en prestijli uluslararası eğitim veren kurumlarından biri olan Kassel Üniversitesi‘nin Sosyal Hizmetler Enstitüsü öğrenci ve öğretmenleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı tarihî Darülaceze Müessesesi’ni ziyaret etti.

 

1971 yılında kurulmuş olan, Kassel Üniversitesi tüm dünyada 100’ün üzerinde ülkeden gelen 17 000 öğrencisi ile Uluslararası standartlarda tekâmül etmiş modüler bölümleri ve pratiğe dayalı eğitim vermesiyle dikkat çekiyor.

 

Darülaceze sakinleriyle sıcak diyalog kuran konuk öğrenciler, daha sonra Darülaceze müessese müdürü Nevzat Bayhan tarafından makamında kabul edildi.

 

Kassel Üniversitesi Sosyal Hizmetler Enstitüsü`nden gelen misafirler sosyal hizmetler ile ilgili Avrupa`nın tecrübelerini anlattılar.

 

Avrupa nüfusunun Türkiye`den daha önceden yaşlandığını ve dolayısıyla bunun bir sosyal sorun olarak diğer coğrafyalardan önce algılandığına vurgu yapan konuklar, yaşanan bu tecrübenin paylaşılması adına ziyaretlerinin süreceğini söylediler.

 

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan`da öncelikle gençlerin erken denen evrede bu gerçeğin farkına varmalarını, konuya duyarlı olmalarını önemsediğini belirtti.

 

Ülkemizdeki sosyal hizmetlerin sevgi odaklı devlet geleneğimize, şefkat üzerine kurulan bir hükümet politikasına dayandığını söyleyen Bayhan, insanlığın zor günler geçirdiği bir dönemde Cennetmekân Sultan Abdulhamid Han tarafından 117 yıl önce gerçekleştirilen Darülaceze projesinin o gün olduğu gibi bugün de birlikte yasamanın en güzel örneği olduğunu söyledi.

 

Darülaceze`nin diğer huzur evlerinden farkı din, dil, ırk, ayrımı gözetilmeden bakıma muhtaç tüm kimsesizlerin sığınağı olduğunu ifade eden Bayhan, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Sayın Fatma Şahin`in geniş vizyonuyla kadim ve güzel sosyal hizmet geleneğimizin daha da ileri noktalara taşınacağını ve dünyanın da bu gelenekten ziyadesiyle istifade edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Adıyaman Haber