10.08.2011GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç, GAP Kalkınma İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, İdari Mali İşler Koordinatörü Bahri Emre, Sosyal Projeler Koordinatörü Şehmus Yılmaz, Tarım Koordinatörü Nusret Mutlu ve GAP İdaresi Adıyaman Sorumlusu Orhan Yaşar ile birlikte Samsat ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Samsat’ın GAP’a verdiğinin karşılığı olarak pozitif ayrım yapıldığını bu nedenle özellikle sağlık ve eğitim alanlarındaki projelere destek vereceklerini belirtti.

 

            Başkan Karahocagil ve beraberindekiler Samsat Kaymakamı Recai Karal ile birlikte Sahabe Safvan bin Muattal kabirini ziyaret ederek burada yürütülen projeler ile KİPTAŞ tarafından hazırlanan proje hakkında bilgiler aldıktan sonra, GAP’ın destekleri ile hayata geçirilen meyvecilik bahçeleri, ÇATOM olarak düşünülen bina, Kültür evleri olarak değiştirilmesi planlanan eski okul binalardan Yarımbağ İlköğretim Okulu ile sulama sistemi ve kanallarında incelemelerde bulundular.

 

            Karahocagil burada yaptığı açıklamada Samsat’ın Atatürk Barajı altında kaldığını, GAP’a büyük katkısı olduğunu bu nedenle projelerde Samsat’a pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti.

 

            Korahocagil, “Samsat ilçesinde eğitim, sağlık, tarımsal ve sosyal projeler yürütüyoruz. Özellikle çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri ve oyun alanlarının oluşturulması için azami çaba sarf ediyoruz. Yürütülen projeleri yerinde gördük ve yeni yapılan projeler hakkında bilgiler aldık. Genel anlamda Samsat’ı çok güzel buldum. Planlı ve güzel bir şehir. Samsatlılar fedakâr insanlar. Yürütülecek projelerle daha da güzel bir yer olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

             Samsat Kaymakamı Recai Karal ise yaptığı açıklamada GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve beraberindeki yetkilileri Samsat ilçesinde görmekten mutlu olduklarını, bu vesile ile yürütülen projelerin yerinde görüldüğü ve planlanan projeler hakkında bilgiler sunulduğunu ifade etti.

Editör: Adıyaman Haber