Parti binasında Perre Haber Ajansı (PHA) muhabirine özel açıklama yapan Başkan Bilen, ilk olarak göreve gelme süreci hakkında açıklama yaptı.
Bilen, “Tamamen istişare üzerine verilmiş bir karar. Abdurrahman başkanımızın bir yere gittiği yok. Partide kaldı ve yeni görevler üstlendi. Bizim diğer kurucu Hacı Karataş üyemiz var, ben ve Abdurrahman başkanın istişaresi ile genel merkeze ortak kararımızı bildirmemiz sonucunda böyle bir karara vardık. Daha kimsenin bir yere gittiği yok, çok işimiz var. Birlikteliğimiz devam ediyor, bayrak değişimi oldu, parti içerisindeki değişimlerimiz oldu” dedi.

“Adıyaman geçim derdi yaşayan iller arasında”

Konuşmasının devamında mevcut iktidarın uygulamalarını eleştiren Başkan Bilen, “Adıyaman’da gerçekten durum iyi değil. Siyasetten durumu iyi değil, halkın morali iyi değil, umutları tükenmiş insanların ve bir belirsizlik söz konusu. Hali hazırdaki iktidarın yarına dair pozitif bir atmosferi olabilecek herhangi bir iddiası kalmamış. Hem yerelde politik kurumlarının ve kamu kurumlarının üretkenliği ve millete hizmet etme, hizmet götürme isteksizliği ve hantallığı hem de ulusal çapta iktidarın artık, tıkanmış bir siyaset anlayışı ve yozlaşmış bir ahlak anlayışı söz konusu. Dolayısıyla insanımıza dair, yarına dair, ülkemizin geleceğine dair, bir iddia kalmamış. Bundan dolayı gerçekten toplumumuzun insanlarımızın psikolojisi iyi değil, umutları tükenmiş durumda, belirsizlik söz konusu, korku atmosferi var. Her şeyden önce geçim derdi söz konusu. Adıyaman’ımız da cidden bu manada etkilenen illerden bir tanesi” diye konuştu.

“Daha belirgin bir siyaset yapacağız”

Başkanlığı sürecinde daha belirgin bir siyaset anlayışıyla hareket edeceklerini kaydeden Bilen, “İnşallah buna layık oluruz yani insanların teveccühüne milletimizin Adıyaman’ımızın teveccühüne layık olmaya çalışacağız. Bizim esas amacımız hayırla anılmak, onurumuzla yaşamak, insanımıza çevremize çocuklarımıza yakınımıza coğrafyamıza katkı vermek. Bunun için geçmişte doğrularla nasıl müdafaa ettiysem, doğrularla nasıl siyaset yapmaya çalıştıysam, inşallah bundan sonra da Gelecek Partisinde bütün arkadaşlarla birlikte hakka hukuka uygun, milletin rızasına uygun, hesap verme duygusunu kaybetmeden, samimiyetle iyi niyetle ve gayretle insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayaklarına gideceğiz, kendimi anlatacağız. Gelecek Partisi niçin kuruldu, programı nedir, iddiaları nedir, itirazları nedir, partisinin oluşturmaya çalıştığı yeni Türkiye tahallülü nedir, bunu anlatmaya çalışacağız. Kendimizi izah etmeye çalışacağız ve milletimizle birlikte insanımızla birlikte bu yolculukta devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki, Adıyaman’da hemşerilerimiz bu perspektifle gittiğimizde kendimizi izah ettiğimizde, Gelecek partisini izah ettiğimizde, yarına dair derdimizi gayretimizi umutlarımızı hayallerimizi izah ettiğimizde, bize ve Gelecek Partisine sahip çıkacaklardır. İlimize ülkemize sahip çıkacaklar. Parti daha öncede bütün arkadaşlar devam ediyoruz, bizde değişiklik olmadı. Sadece il başkanlığımızda değişiklik oldu. Önceki Abdurrahman Dimez başkanımıza teşekkür ederiz. Özel durumundan dolayı fazla zaman ayıramıyordu. Ayıramayınca da tabi bir lokomotif görevi görür il başkanı. Bu zaman ayıramama gerekçesi ile fazla sahada görünür değildik. İnşallah bundan sonra daha görünür, daha etkin, daha yapıcı, daha objektif ve daha belirgin bir siyaset yapacağız. Milletin arzu etmediği ve ya milletin aleyhine olan keyfi kararlar bireysel kararlar ve yada yanlış uygulamaları her hal ve şartta her ortamda itiraz etmeye, karşı çıkmaya karşı durmaya ve alternatif üretmeye devam edecek bu şekilde siyaset yapacağız inşallah” dedi.

“Parti yönetiminde değişiklik olmayacak”

Başkanlık sürecinde parti yönetiminde değişiklik olmayacağını dile getiren Başkan Bilen, “Partimizde değişiklik olmayacak. Belki bir, iki arkadaşımız farklı görevlerde bulunurlar. Bazı arkadaşlarımız daha önceki yönetimdeyken farklı görevlere geçiş olacak. Teşkilat içerisine değişik görevlendirme söz konusu olacak ama yönetimimizde değişiklik olmayacak. 2-3 tane boş olan yönetimimiz var ama onları da tamamlayarak bütün arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Çünkü arkadaşlarımız gerçekten Gelecek Partisi çatısı altında yeni Türkiye tahallülünü adalet, hukuk, ahlak zemininde Türkiye zemininde, paydasında, inanmışlık söz konusu. Ciddi bir heyecan var, coşku var, birbirine güven var, birbirleriyle uyum içerisinde bu ekiple birlikte inşallah Adıyaman’ımıza ülkemize, partimize hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“İktidarı Adıyaman’a birkaç ana yatırımdan hariç hiçbir şey yapmamış”

Mevcut iktidarın Adıyaman’da yaptığı yatırımlarını hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Bilen, şunları kaydetti: “Adıyaman Büyükşehir sıralamasında 33. büyük il, yani nüfusu olarak coğrafyası olarak 33. büyük il ama yaşanabilir kent sıralamasında 71. sırada. Böyle bir şehir düşünün genç işsizlik oranının yüzde 50 olduğu, sanayisinin olmadığı, tarımsal sulamanın olmadığı, hizmet sektörünün olmadığı, kent bilincinin olmadığı, sosyal mekanların olmadığı, böyle albenisi yüksek cezbeden bir eğitim ortamının olmadığı bir Adıyaman’dan bahsediyoruz. Tabi ki, bütün bunlar bugüne kadar var olan siyasi iktidarların Adıyaman’ı ikinci planda tutmaları. Gerçekten tabana yayılacak insanların refah seviyesini arttıracak, bütün toplumu dağılabilecek bir şehir yaratılmamış olması dolayısıyla, evvela Adıyaman’ın 33. büyük il sıralamasındayken 71. yaşanabilir il sıralamada olmasını hiçbir şekilde kabulü söz konusu değil. Bunun tek müzeviri şu ana kadar ki siyasi iktidarlardır. Ama en büyük payda son 20 yıldır ülkede iktidar olan mevcut siyasi partinindir. Biz Adıyaman’da şuna inanıyoruz. Tarımsal sulama olmazsa olmaz, Adıyaman’ın geleceğini tahin edecek  en önemli sahalardan bir tanesidir. Nitelikli eğitim gerekiyor. Genç işsizliği azaltacak istihdam olaylarının yaratılması gerekiyor. Turizm havzalarımızın turizme kazandırılması, Adıyaman ekonomisine dönüş sağlayacak şekilde bir işletmeciliğe açılması lazım. Turizm hareketliliğine kazandırılması lazım, sanayi faaliyetlerinin muhakkak surette ki, Gelecek partisinin böyle bir şeyi var. Her ilin ayrı teşvik uygulamaları olacak. İl bazında teşvik uygulamasına geçilmesi lazım. Adıyaman’ın eksikliklerinin, artılarının tespit edilerek ona göre bir teşvik uygulamasının getirilmesi lazım. Hayvancılık hakeza öyle. Dolayısıyla tarımsal çalışmaları olması lazım. Ama bütün bunlardan önce Adıyaman’da bir kolektif bilinç var etmek lazım. Adıyaman’ın yarına dair tek akıl ortaya koymak lazım. Bunun siyaset, STK, mülki idare, belediye, il özel idaresi, kamu ile birlikte ortak akıl var ederek yarına dair bir strateji geliştirmesi gerekiyor. Ondan sonrası yatırım ama esasında tüm bunların bir yere dayanıyor o da, Adıyaman’ın hakkını savunacak, eksiğini giderecek, merakını giderecek, anlayacak ve buna çözüm arayacak olan önde bulunan temsiliyet kabiliyeti olan insanların görevlerini hakkıyla yapacaktır.”

“Gelecek Partisi Adıyaman teşkilatı olarak bütün hemşerilerimizin hizmetindeyiz, emrindeyiz”

Başkan Bilen, konuşmasının sonunda ise, “Biz Gelecek Partisi Adıyaman teşkilatı olarak bütün Adıyamanlılarımızın hizmetindeyiz, emrindeyiz. Adıyamanlıların istemediği hiçbir şeyin peşinde değiliz. Biz Adıyamanlıların istediği her şeye sahip çıkmaya, hakkını savunmaya çalışacağız. Önceliğimiz adalet ve ahlak istikametinde daha gelişmiş bir Adıyaman ve Adıyamanlıların olduğu bir ortam. Dolayısıyla ekip olarak Gelecek Partisi’nin Adıyaman ailesi olarak bütün Adıyamanlıları bekliyoruz. Bu çatı altında hizmet etmeye çalışıyoruz ve bütün Adıyamanlılarını davet ediyoruz. Buyurun gelin, sözünüzü söyleyin, buyurun gelin hakkınızı savunun, buyurun gelin geleceğinize sahip çıkın” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :

Editör: Adıyaman Haber