24.05.2011-(Adıyaman)-Sağlık ve Sosyal Yardım Çalışanlarının adresi olan sendikası Sağlık-Sen, etkin ve başarılı hizmetleriyle, başarısını bu yıl da devam ettirerek, Adıyaman’da 1.460 ve Türkiye genelinde de 135 bin üyeyle yetkisini perçinledi.

 

                Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, 2010 yılı toplu görüşmelerinde, Kamu İdari Kurumlarında ve tüm platformlarda çalışanların haklarını en iyi temsil eden ve tüm devlet memurlarına Toplu Sözleşme Hakkını sağlayan sendikamızı bu yıl da yetkiyle taçlandırmıştır.

 

Memur sendikalarının üye tespit tutanakları 23.11.2011 itibarıyle tüm resmi kurumlarda imzalandı. Son 3 yılda en çok büyüyen sendika olan sendikamız, Adıyaman’da yaklaşık 3.000 memurun bulunduğu sağlık ve sosyal hizmet kolunda, 1.434 net fiili kesinti yapılan üye sayısıyla yine yetkili sendika olarak Sağlık Çalışanlarını temsil etmeye hak kazanmıştır. Diğer sendikaların üye sayıları ise, Türk Sağlık Sen:537, Ses: 343, Bask: 47, Haksen:20 olarak resmi tutanaklara geçmiştir. Sağlık Müdürlüğü,  Sosyal Hizmetle ve Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan 12 kurum ve kuruluşun tamamında Sağlık Sen yetkili olup, çalışanları temsil etmeye hak kazanmıştır. Emeği geçen tüm Yönetim Kurulu, İlçe ve İşyeri Temsilcilerimize ve tüm üyelerimize can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.

 

Sağlık-Sen’le birlikte tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, etkili ve çözüm odaklı sendikacılık anlayışıyla tanıştılar. Çalışanlarımızın emanetine hakkıyla sahip çıkıp, onlar adına elde ettiğimiz kazanımlar, bu yıl da yetkiye ulaşmamızda en önemli etken olmuştur.

 

               Sendikamız Sağlık Sen, bu yıla ilişkin sendikal hedef olarak, Sağlıkta Dönüşüm de Personel uygulamasının iyileştirilmesi, 4/C’liler dahil olmak üzere tüm sözleşmelilerin bir an önce kadroya alınması, döner sermaye adaletsizliğinin son bulması, döner sermaye gelirlerinin emekli keseneğine yansıtılması, insan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşullarının sağlanması sağlanmasıdır. Bunun için hizmet sendikacılığı mücadelemiz daha azimli, kararlı etkili bir şekilde sürdürecektir.

 

                                                    24.05.2011

                                                   Abdulkadir BOZAN

                                                   Sağlık Sen Şube Başkanı

 

www.adiyamanlilar.net

 

Editör: Adıyaman Haber