28 Mayıs ta Bağcılar Mahmutbey stadında düzenlenecek olan Gençlik ve Spor Şöleni, piknik ve kurulacak olan Federasyon konusu ağırlıklı olmak üzere üç ana gündem maddesini konuşmak ve istişare etmek için Vakfın çok amaçlı salonunda kahvaltı vesilesiyle bir araya gelen 30 yakın STK başkanları gündem maddeliyle ilgili görüşlerini masaya yatırdılar.

            Bu üç ana gündem maddesiyle ilgili bilgiler veren Adıyamanlılar Vakfı Başkan Vekili Mustafa Karlı, Adıyamanlılar Vakfının düzenlediği futbol turnuvasının final maçını Bağcılar Mahmut bey stadında yöre sanatçıların da konser vereceği ve bir anlamda gençlik ve spor şöleni çerçevesinde kutlamayı amaçladığını, bu kutlamalara bütün STK’ların el birliği ile bu şölene katkı sağlamalarını ve ayrıca 19 Haziran Pazar Günü Gersoy-Der’in ve 26 Haziran Pazar günü ise Adıyamanlılar Vakfının pikniğine herkesin davetli olduğunu söyledi.

Karlı, ayrıca İstanbul’daki Adıyamanlı STK’ların sayısı her geçen gün hızla arttığını ve bu derneklerin aynı çatı altında toplanarak Federasyon kurmanın zamanı geldiğini kaydederek, bütün STK’larımızın bu çatı altında toplanması kaçınılmaz olduğunu ve bunun için ister daha evvel hazırlanan tüzük üzerine gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra mutabık kalabileceklerini, isterlerse yeni bir tüzük hazırlama çalışmalarına şimdiden başlayabileceklerini söyledi.

             Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ise, yaptığı konuşmada hiçbir Sivil Toplum Kuruluşunun temel inancında asla “ben” değil, “biz” olduğunu söyleyerek şunları söyledi.

            “Hepimizin tek arzusu İstanbul gibi büyük bir şehirde özümüzü kaybetmemek ve hemşehrilerimiz arasında kaynaşmayı sağlayacağımız gibi sosyal ve kültürel değerlerimizi korumak ve kollamaktır. Bana göre artık hepimiz içimizdeki var olan kaygılarımızı, ideolojimizi ve siyasi görüşümüzü bir kenara bırakarak bir çatı altında toplanmamızın zamanı gelmiştir. Hiç birimizin birbirimizin üstün tarafı yoktur. Hepimiz insanız ve hepimiz kardeşiz. Gün birbirimizin üzerinde üzerine ağalık veya ağabeylik yapma zamanı değil, gün eşitlik günüdür, gün kardeşlik günüdür ve bir ve beraber olma günüdür. Bizler hepimiz birimiz, birimiz ise hepimiz için düşünürsek ortada çözemeyeceğimiz veya üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmaz” diyerek konuya ilişkin düşüncesini dile getirdi.

            Adıyamanlılar Vakfı Onursal başkanı Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan ise, her şeyin vakti ve merhumu olduğunu ve nasıl ki ilkbaharda bal arıların bal toplama zamanı geliyorsa İstanbul’daki STK’lar içinde federasyon kurmanın zamanı geldiğini söyleyerek sürecin hızlı bir şekilde yol almasının yararlı olacağını söyledi.

            Toplantıda söz alan GADER Başkanı Ramazan Okay, GERSOY-Der Başkanı Ahmet Mancak, ÇOĞ-DER Başkanı Nihat Saltaş, Sincik İlçesi Derneği Başkanı Hamit Peker, Söğütlübahçe Derneği Ekrem Akarslan ve Canbeg Derneği Başkanı Abdulbaki Durmuş federasyon ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, kurulacak olan federasyonun çok kapsamlı ve herkesin mutlu olabileceği ve yeni bir tüzük hazırlanması için yeni bir komisyonun oluşturulmasını öngördüler.

            Toplantı sonrasında Adıyaman’ın İl, İlçe ve her ilçeye bağlı bir köy dernek başkanından oluşacağı geçici bir komisyon kuruldu. Bu komisyon bir sonraki geniş kapsamlı toplantı için hazırlıklara başlanacağı belirtildi.

Editör: Adıyaman Haber