Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı, takım hocası Aykut Dindar ile birlikte Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı ziyaret ettiler.     

Ziyaretlerinin nezaket amaçlı olduğunu ifade eden basketbol takımı hocası Aykut Dindar, İşitme Engelliler Kulübü olarak 2011-2012 sezonunda Basketbol 1. Ligi’ne başlamış olduklarını belirterek; “Sayın başkanımızın destek ve katkılarıyla bu seneki faaliyetlerimizi Adıyaman Belediyespor Kulübü adı altında yürüteceğiz. İlk maçımızı geçen hafta Malatya’da oynadık ve orada galip geldik. Bundan sonra Batman’a gideceğiz. Adıyaman’ımız adına başarılı olmayı düşünüyoruz. Sayın başkanımızın desteğiyle inşallah bu sene derece yapacağız. Başkanımıza, maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

            Başkan Büyükaslan ise, ziyaretle ilgili memnuniyetini dile getirerek, basketbol takımının İşitme Engelliler 1. Ligi’nde şampiyon adayı olarak mücadele ettiğini ve başlarında çok değerli Aykut Dindar hocanın bulunduğunu vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

“Aykut Dindar hocamız yıllarca emek sarf eden bir kardeşimizdir. Kendilerinin gayretiyle inşallah bu yıl İşitme Engelliler 1. Basketbol Ligi’nde şampiyon olmayı hedefliyoruz.

Yıllardan beri bir arada bulunan işitme engelli kardeşlerimizin, daha önce de işitme engelli kulübü çatısı altında futbol, hentbol ve daha birçok spor dalında aktif spor yaptıklarını, hatta Türkiye derecesi yaptıklarını biliyorum. Ayrıca Türk Milli Takımı’na sporcu yetiştirmektedirler. İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Adıyamanlı hemşerimiz Mahmut Taştan olduğunu biliyorum. Mahmut Taştan kardeşimiz şu an basketbol takımının da kaptanı.

Başarıdan başarıya koşan kardeşlerimizden müteşekkil olan böyle bir takımı, belediye olarak bünyemizde bulundurmaktan gurur duymaktayız. Kendilerine desteklerimiz son dakikaya kadar devam edecektir. İnşallah Adıyaman’ımızın ismini basketbol dalında duyuracaklardır. Hedef koyduğumuz şampiyonluğu kendilerinden bekliyor ve üstün başarılar diliyorum.”  

 

Editör: Adıyaman Haber