Adıyaman İl Genel Meclisi, İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan Başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Salonunda toplanarak, 2011 Yılı Faaliyet Raporunu Oybirliğiyle kabul etti. irildi.

İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıya Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi Birim Amirleri katıldı. 

İl Genel Meclis Toplantısında 2011 Yılı Faaliyet Raporu okunarak, oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda 2011 yılı faaliyet raporu İl Genel Meclis Genel Kurulunca oy birliğiyle kabul edildi.

            2011 Yılı Faaliyet Raporunu İl Genel Meclisine ve kamuyouna açıklayarak, İl Genel Meclisi Genel Kuruluna hitap eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, “İl Özel İdaresi, bütçe ve programlarını hazırlarken mahalli müşterek niteliğe haiz yatırım hizmetlerine öncelik verilmekte ve merkezi idarenin ulaşamadığı en ücra yerleşim birimlerine dahi hizmetlerin ulaşmasına gayret gösterilmektedir. Adıyaman İl Özel İdaresi kendisini sürekli geliştiren çağdaş bir yerel yönetim birimi olma ana hedefi doğrultusunda,  hizmetlerini planlı, etkin, yerinde ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye azami gayret sarf etmektedir. Bu gayretlere ve sunulan hizmetlere 2011 Yılı Faaliyet Raporunda yer verilmiştir” dedi.

 

2011 Yılı Faaliyet Raporunu değerlendiren Vali Sodan, “2011 yılında katılımcı bir yönetim anlayışıyla daha büyük hizmetleri yapacağımız ümidini taşıyorum. Çağdaş, katılımcı, şeffaf yönetim anlayışıyla devam eden yönetim sürecinde, Kamu Yönetiminde mali saydamlık ve hesap verme sorumluluğu prensibi çerçevesinde,  altyapı hizmetlerinde büyük mesafeler kat edilerek, imar ve bayındırlık, sağlık, eğitim, kamu düzeni ve güvenlik, kültür ve turizm, sosyal hizmet, alanlarında ihtiyaçların karşılanması aşamasında ilimize önemli hizmetler verildiğini belirterek, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce İl Özel İdare bütçesinden 2011 yılında Merkez ve ilçelerde toplam 126,10 km. 1. kat asfalt, 47,25 km. 2.kat asfalt, 96,7 km. asfalta hazır hale getirilmiş, 128,1 km. stabilize, 12 adet sanat yapısı, Merkezde 1 km. bakım onarım, 29.250m2. kilitli parke, 2.288 ton asfalt yama, 2979 km. greyderli bakım ve  1.500 km. kar mücadelesi  yapılmıştır” dedi.

Adıyaman İl Özel İdaresin KÖYDES Projesi kapsamında;  2011 yılında Merkez ve ilçelerde toplam 221,45 km. 1. kat asfalt, 146,00 km. 2.kat asfalt, 85,43 km. asfalta hazır hale getirilmiş, 53,00 km. stabilize, 28 km. bakım onarım, 35.499m2. kilitli parke,30 adet büz, 25 adet sanat yapısı, 1 adet köprü onarımı ve 1 adet köprü projesi yapıldığını belirten Vali Sodan, Adıyaman halkının daha iyi yaşam düzeyine kavuşması yönündeki çalışmalarda büyük gayret gösteren İl Genel Meclisi Başkan ve Üyelerine, İlçe Kaymakamlarına, İl Müdürlerimize, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve personeline teşekkür ederim.   Bu rapor İl Genel Meclisimizde görüşülüp değerlendirileceği gibi, ilimiz halkı tarafından da incelenerek, İdaremizin faaliyetleri ve İl Genel Meclisimizin çalışmaları hakkında bilgi sahibi olunması sağlanacaktır. Bu rapor hakkında beyan edilecek görüş ve değerlendirmeler bundan sonraki çalışmalarımıza yön verecektir dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ise, toplantıda 2011 Faaliyet Raporunu değerlendirdi. 2011 yılı faaliyet raporunu konu başlıkları altında yaptığı sunum eşliğinde anlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Özel İdaresi 2011 yılında KÖYDES kapsamında Merkez ve ilçelerde toplam 81 köyde içmesuyu, GAP Ödeneği ile 10 köyde içmesuyu, Kalkınma Ajansı ödeneği ile 1 köyde içmesuyu, KHGB’ leri ödeneği ile 1 köyde kanalizasyon, 3 köyde içme suyu, İller Bankası ödeneği ile 4 köyde kanalizasyon, MSB ödeneği ile 3 köyde içmesuyu ve  Turizm Bakanlığı ödeneği ile 14 köyde olmak üzere toplam 19 köyde kanalizasyon, 98 köyde ise içmesuyu projesi tamamlanmıştır dedi.

İl Özel İdaresi olarak bu yıl ilimizde kış mevsiminin çetin geçmesi sebebiyle özellikle yüksek kesimlerimizdeki yerleşim birimlerinde başarılı bir şekilde karla mücadele çalışması yaptıklarını belirten Genel Sekreter Doğan, bu kapsamda İl Özel İdaresinin bütün çalışanlarına ve kendilerine her zaman büyük destek veren Başta Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’a ve İl Genel Meclis Üyelerine Teşekkür ederim dedi.       

Toplantının gündemi ile ilgili bilgi veren İl Genel Meclis Başkan Vekili Mehmet Can Erdoğan, İl Genel Meclisi olarak 2011 yılı faaliyet raporunu görüştüklerini ve oybirliğiyle raporun kabul edildiğini belirterek, İl Genel Meclisi 2011 yılı mali bütçesinin ve yatırım programının uygulanmasında üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiren başta Adıyaman Valimiz Ramazan Sodan’a, İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve İl Özel İdaresinin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Gerek ödeneklerin kullanımı gerekse yatırım programının uygulanmasını tasarruflu bir şekilde dikkat eden ben ve il genel meclisi üyesi arkadaşlarım 2011 yılı faaliyet raporunun ne kadar titiz ve tasarruflu bir şekilde dikkat edildiği bir kez daha görülmüştür. 2011 faaliyet raporundaki uygulamaların 2012 yılında daha da geliştirilerek uygulanacağı kanaatindeyim. Bu bağlamda faaliyet raporunun oylamasına katılan bütün il genel meclis üyelerine ve faaliyet raporunu hazırlayarak meclise sunan sayın Valimize teşekkür ediyorum dedi.     

Editör: Adıyaman Haber