22.09.2011-Adıyaman-Çeşitli çalışmalarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Kutay, beraberindeki heyetle Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

            Ziyaretlerinin nezaket amaçlı olduğunu söyleyen Kadın Kolları Genel Başkanı Kutay, “Bir takım çalışmalarda bulunmak üzere Adıyaman’a geldik. Bu vesileyle Belediye Başkanı Sayın Necip Büyükaslan’ı nezaketen ziyaret etmek istedik. Bizleri kabul buyurup, nezaket gösterdiler. Her şey için teşekkür ediyoruz. Adıyaman benim için ilginç bir şehir oldu. Bilmediğim özelliklerini öğrenmiş oldum. Bütün halka teşekkür ediyorum” dedi.

              Ziyaretle ilgili duyduğu mutluluğu dile getiren Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise; “Yeryüzü coğrafyasında bütün mazlum ve yoksul insanlara el uzatan İHH’nın Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Kutay hanımefendi Adıyaman’da bazı çalışmalarda bulunmak üzere misafirimiz olmuşlardır. Bu vesileyle ziyaretimize geldiler. Kendilerine hoş geldin diyor ve onun şahsında İHH camiasına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir zamanlar Kızılay kanalıyla Kızılhaç’tan gelecek olan süt tozundan tutunda, örf ve adetlerimize uymayan giysileri dört gözle bekleyen fakir insanlarımız vardı. Aradan yıllar geçti, nereden nereye geldik. Şu anda ülkemizde kurulan birçok gönüllü kuruluşumuz var. Bunların içinde İHH’nın da büyük önemi var. Artık bırak dışarıya muhtaç olmayı, dışarıdaki yardıma muhtaç insanlara bile yardım götürüyor gönüllü yardım kuruluşlarımız. Bunların içinde İHH çok önemli bir misyon üstlenmektedir. Bunu takdirle karşılıyoruz. Çok iyi gözlemliyoruz. 

İHH’nın Filistin davasında milat olan çok güzel bir kutlu seferi oldu. İsraillilerin işgali altında adeta açık cezaevi mahiyetinde olan Gazze’ye insani yardım götürmek üzere 2010 yılının Mayıs ayında kutlu bir yolculuğa çıkmışlardı. O yolculukta dünyanın gözü üzerlerindeydi. Yolculuk esnasında İsrail canilerinin yaptıkları baskınla 9 şehit verdik. Bu insanlarımız şahadete kavuştular. 9 şehidin arasında hemşehrimiz ve belediye personelimiz olan Fahri Yaldız kardeşimiz de vardı. Allah rahmet eylesin.

O tarihten sonra artık dünya devletlerinin İsrail’e bakışı da değişti ve İsrail gittikçe yalnızlığa mahkûm olmaya başladı. Bu vesileyle başta İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım beye, ekibine, kutlu yolculuğa çıkanlara selam olsun. Bu güzel insanlara yardım eden, destek veren tüm halkımıza da teşekkür ediyorum. Adıyaman Belediyesi olarak bugüne kadar kendilerine vermiş olduğumuz desteği bundan sonra da vereceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Büyükaslan ile İHH heyeti karşılıklı hediyeleşti.

Editör: Adıyaman Haber