Hozat Araştırma Komisyonu Toplandı

Alt Komisyon Hozat’a Gidecek

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, geçtiğimiz günlerde, Hozat ilçesindeki fişleme iddialarını araştırmak üzere oluşturduğu Alt Komisyonu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

 

Tunceli`nin Hozat İlçesi`ndeki fişleme iddialarını inceleyecek komisyon toplantında konuşan Başkan Mehmet Metiner, “Bizler devletin değil, milletin temsilcileriyiz. Tunceli’nin Hozat ilçesindeki fişleme iddialarını araştırmak, milletin temsilcileri olarak bizlere düşer” dedi.

 

Metiner, fişleme iddialarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Tunceli’nin Hozat ilçesinde içlerinde Belediye Başkanının da bulunduğu çok sayıda vatandaşımızın fişlendiği iddiası medyada yer almaya başlamasından sonra İçişleri Bakanlığı müfettişlerimiz araştırma yaptı, rapor hazırladılar. Komisyonumuz da bu konuyu enine boyuna araştırmakla görevlendirildi.” dedi.

 

Komisyon toplantısında, alınan karar uyarınca bütçe görüşmelerinin sonlanmasından hemen sonra Tunceli’nin Hozat ilçesine gidilmesi kararı alındı. Komisyon, müfettişlerinin raporunu inceleyecek, Tunceli’nin Hozat ilçesine giderek iddiaya konu olan kamu görevlileriyle ve fişlendiği iddia edilen vatandaşlarla görüşecek, inceleme ve araştırmada bulunacak.

Editör: Adıyaman Haber