Adıyaman Basın Medya Birliği” adı ile 7 yıldan beri Adıyaman’da çalışmalarını yürüten cemiyet, aldığı Olağanüstü Kongre kararı ile isim ve yönetim değişikliğine gitti.

Yapılan Olağanüstü kongrede “Adıyaman Basın Medya Birliği ” adı “Anadolu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliği ” olarak değiştirildi. Derneğin Başkanlığına ise Mehmet Rağıp Ersoy getirildi. Kongre sonunda eski Başkan Hasan İnandı, görevi Rağıp Ersoy’a devrederken duygulu anlar yaşandı.

Kongrede konuşan “Anadolu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliği ” Başkanı Rağıp Ersoy, görevi kendi rızası ile bırakıp koltuk sevdasına son verme örneğini gösteren Hasan İnandı için övgüler yağdırdı. Ersoy, ” Hasan İnandı Ağabeyimz 7 yıl boyunca bu derneği kendisinin büyük fedakarlığı ve büyük özverisi ile buraya kadar getirmiştir. Onun için her zaman bizim onursal Başkanımızdır. Onursal Başkanlık için yönetim kurulu kararı alacağız. Değerli Ağabeyimizin Bu güne kadar derneğimiz için yaptığı fedakarlıklar için de bir plaket takdim etmek istiyorum.BU plaket 7 yılın emeğinin karşılığı olacaktır. 7 yıllık yorgunluğunu atacaktır.

Sayın İnandı, Anadolu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliğine verdiği katkılardan dolayı, başta şahsınız olmak üzere tüm ailenize teşekkür ediyorum. Çünkü Onların emeği olmadan bu işleri bu kadar yürütmeniz mümkün olmayacaktı.Zamanınızdan, çoluğunuzdan ve çocuğunuzdan zaman ayırarak bu fedakarlığı yaptınız. Zaman harcadınız, emek harcadınız. Size ne kadar teşekkür etsek azdır ” dedi.

Görevi devreden eski Başakn Hasan İnandı ise amacının gerçek gazetecileri bir arada toplamak olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: ” Bundan 7 yıl önce Adıyaman’da görev yapan Gazetecileri bir çatı altında toplamak amacı ile “Adıyaman Basın Medya Birliği” Cemiyetini kurduk. 7 yıldan beri alnımızın akı ile bu derneği buraya kadar getirdik. Derneği hiç bir zaman kişisel çıkarlarım uğruna kullanmadım. Dernekten hiç bir menfaat sağlamaya teşebbüs dahi etmedim. Şimdi ise yıllarca koltuk sevdasına devam eden kurum ve kuruluş yöneticilerine örnek teşkil etmek için kendi rızam ile başkanlığı bırakıyorum. Gençlerin önünü açmamanın gerekliliğine inanıyorum. Bu nedenle kongre tarigini dahi beklemeden Olağanüstü Genel Kurul toplantısına gidilerek görevi bıraktım. Kurul toplantısında başkanlığa seçilen Rağıp Ersoy’un bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine inanıyorum. Gözüm arkada kalmayacaktır. Adıyaman’daki Basın Mensuplarının tek çatı altında toplanması temennisi ile yeni Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum” diye konnuştu.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısını tamamlayan “Anadolu Radyo Televizyon ve Gazeteciler Birliği” Başkanlığına Rağıp Ersoy getirilirken Başkan Vekilliğine Haci Bozkurt, Başkan Yardımcılıklarına Orhan Karakaş, Hamit Yaşar, Kemal Öner ve M. Ferit Binzet, Cemal İnandı, Osman Bozkurt, Sekreterliğe ise Yılmaz Çoban seçildi.

Editör: Adıyaman Haber