30.08.2011-Adıyaman-Has Parti İlçe Başkanı Karaman; Bayramlar fırsattır, gelin; bu bayramda akan kanın durması için kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım. Ülkemizi karıştırmak, birlik ve esenliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlere karşı uyanık olalım. Barış ve huzur içinde bir ülkenin inşası için hep birlikte el ele verelim. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görelim. Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım. Çocuklarımıza bayramların bayram gibi yaşandığı bir gelecek kurabilmek için çalışalım.”

 

        Has Parti Adıyaman İlçe Başkanı Mahmut Karaman, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesajı yayınladı. Ramazan ayının manevi ikliminin taçlandığı Ramazan Bayramı’nda barış, dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının öne çıkması gerektiğine dikkat çekti. “İslam âlemi olarak yeni bir bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Karaman” Ramazan ayı boyunca Cenab-ı Hakk’ın bizlere bahşettiği manevi iklimi yaşadık. Toplumsal dayanışma ve paylaşma duygularını yoğun bir şekilde yaşadık. Şimdi bayramın coşkusu, sevinci, umudu, bereketi içindeyiz” dedi.
         Karaman mesajında, “Ramazan ayının manevi ikliminin uluslar arası terör siyaseti tarafından bozulmaya çalışıldığını gördük. Ne var ki, bu bayramda da coşkularımız eksik, sevinçlerimiz buruk. Kalbimizde bu kirli bir oyunun sonucu olarak teröre verdiğimiz şehitlerin acısı var. Ramazan ayının sonuna doğru yapılan terör saldırılarında çok sayıda evladımızı şehit verdik. Birçok ailenin ocağına ateş düştü. Onların acısını yürekten paylaşıyoruz ve bu terör siyasetinin sona ermesi için yeni adımların atılması gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Tüm dünyada Müslümanlar Ramazan Bayramı’nı kutlarken, bir yandan da İslam âlemi yeni bir döneme giriyor. Birçok ülkesinde eski yönetimler değişiyor. Bizler bu değişimin insanlığın hayrına olması için gayret gösterilmesi gerektiğini düşünüyor ve bu değişimlerin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini ümit ediyoruz. İslam ülkeleri üzerinde yeni emeller besleyen ve onların kaynaklarını sömürmeyi amaçlayanlara fırsat verilmemeli ve bu ülkelerin halkları kaynaklarını kendileri kullanmalıdır. Dünyanın dört bir yanında açlık ve yoksullukla mücadele eden insanların acısını bayram dolayısıyla yeniden hatırlıyoruz” ifadelerini kullanan Karaman, “ Somali’de açlıktan ve susuzluktan ölen çocukların, çocuklarını kaybeden annelerin ağıtlarını her gün görüyoruz ve kalbimiz sızlıyor. Dünyanın nimetlerini eşit paylaşmayan ve dünyadaki açlığın temel nedeni olan emperyalistlerin açgözlü politikalarının neden olduğu bu kıtlığın ortadan kalkması için yeni bir medeniyete ihtiyaç olduğunu yineliyoruz. Bireyselliği değil, dayanışmayı, hakça paylaşmayı ve vefayı öne çıkaran bu yeni medeniyet ise bizim medeniyetimizdir. Eğer, mevcut gidişatı değiştiremezsek bu krizler yumağı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir. Acıların yaşanmadığı, açlık ve kıtlığın olmadığı yeni bir dünyayı kurmanın mümkün olduğunu dile getiren Karaman, “ Bayramlar fırsattır, gelin; bu bayramda akan kanın durması için kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım. Ülkemizi karıştırmak, birlik ve esenliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlere karşı uyanık olalım. Barış ve huzur içinde bir ülkenin inşası için hep birlikte el ele verelim. Farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görelim. Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım. Çocuklarımıza bayramların bayram gibi yaşandığı bir gelecek kurabilmek için çalışalım.”dedi.
         Karaman, mesajını şöyle bitirdi: “Bu temenniyle İl ve İlçe Teşkilatı olarak, Milletimizin ve bütün İslam âleminin Ramazan bayramını kutluyor, Bayramın, ülkemize, İslam Âlemi’ne ve bütün insanlığa, huzur ve barış getirmesini diliyorum."

 

           

      Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

                                                                         Av. Ahmet Işık

                                                             HAS PARTİ İl Tanıtma Başkanı                                                                       

Editör: Adıyaman Haber