Yeni yılda Kızılay’da bulunan Milli Piyango İdaresi önünde toplanan HAKSEN üyeleri, yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini belirlediler.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), yeni yılın ilk eyleminde 2012 yılının talihsizlerini açıkladı.

Yeni yılda Kızılay’da bulunan Milli Piyango İdaresi önünde toplanan HAKSEN üyeleri, yaptıkları çekilişle 2012 yılının talihsizlerini belirlediler.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı açıklamada; 2012 yılının ilk basın açıklamasında sözlerime başlarken yeni yılın dünyamıza sağlık, huzur ve barış getirmesini dilerim. Tüm çalışanların emeğinin karşılığını aldığı, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdüğü bir yıl olmasını temenni ederim, dedi.

Çivi ,yeni yıla girmiş olmakla birlikte çalışanların sorunlarının devam ettiğini hatırlatarak , sorunların da 2012 yılına devrettiğini belirtti.

2012 YILININ TALİHSİZLERİ

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi’nin açıklamasının ardından yapılan çekilişte memurlar, emekliler, 4/C liler, atanamayan öğretmenler ve taşra uzmanlar 2012 yılının talihsizleri olarak belirlendi.

HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi konuşmasında şunları söyledi;

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Kamu vicdanında derin bir yara açan emekli milletvekillerinin maaşlarında yüzde 100 artış yapılmasına ilişkin yasal düzenleme sayın Cumhurbaşkanımız tarafından veto edilmiştir. Kamu vicdanın rahatlatan bu kararından dolayı teşekkür ederiz. TBMM üyelerinin biraz da vatandaşın lehine düzenlemeler yapmak için mesai harcamalarını dileriz.

MİLLETVEKİLİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM.

Kocaeli Milletvekilimiz geçtiğimiz günlerde harcama listesini açıklayarak takdiri kamuoyuna bırakmıştır.

Mütevazi bir evde oturan, aracı olmayan dört kişilik bir memur ailesinin bir aylık asgari harcamaları; kira 550 TL, giyim 150 TL, mutfak ve temizlik 525, ısınma, haberleşme ve ulaşım 675 TL, eğitim ve sağlık 250 TL , diğer 450 TL olmak üzere toplam 2600 olmaktadır.

Memurlar ortalama 1500 TL maaşla bu harcamaları karşılamak zorundadır.

Sayın Milletvekiline açık bir çağrıda bulunuyorum;
Siz bu kadar zor durumdaysanız, sizinle yer değiştirip bu sıkıntıdan kurtaracak binlerce memur ve emekli olduğunu hatırlatırız.
Bu konudaki takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

2012 YILINA SIFIR ZAMLA GİRDİK.

Kamu görevlileri ve emeklileri tarihinde ilk defa 2012 yılına maaş artışı alamdan girmek zorunda kalmıştır. Toplumun tüm çalışan kesimlerinin ücret artışları belirlenmesine rağmen, memur ve emeklilerinin maaşlarındaki artış belirlenmemiştir.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sonucu kabul edilen Anayasa değişikliğine göre memurların 2011 yılında toplu sözleşme yapmaları gerekirken, yasal düzenlemenin yapılmaması sonucu toplu sözleşme de hala yapılamamıştır.. Toplu sözleşmeden memur emeklilerinin de yararlanacağı düşünüldüğünde 4,5 milyon insanı ilgilendiren böylesine önemli bir konudaki belirsizlik hala devam etmektedir. Bu konuda hiçbir yetkili makamdan tek bir açıklamada yoktur.

YETKİLİ SENDİKALAR KIŞ UYKUSUNDA.
Memurların sendika üyelikleri sonucu hükümetle toplu sözleşme yapma yetkisine sahip olan sendikalar kış uykusuna yatmışlardır. Yaz boyunca kapalı kapılar ardından yapılan yasa pazarlıklarına katılan bu sendikalar yetkisini kötüye kullanmaktadır.

Onlara soruyorum;

Yetkili sendikayız diye kasım kasım kasılırken şimdi nerelere saklandınız?

Nerede toplu sözleşme ?

Nerede 2012 maaş zammı ?

Nerede 2012 Enflasyon farkı ?

Maalesef hiçbiri ortada yok. Maalesef yetkili sendikalar kış uykusuna yattılar. Bahardan önce de kalkacak gibi görünmüyorlar.

2012 YILINDAKİ TALEPLERİMİZ

1-Toplu sözleşmeye ilişkin düzenlemenin bir an önce yapılmasını , toplu sözleşme yapılıncaya kadar memur ve memur emeklilerine maaşlarının yüzde 10 oranında avans ödenmesini,

2-Büyük sıkıntılar içerisinde yaşamını sürdüren, bir işi olmasına rağmen bir ay evinde boş oturtulan, tüm 4/C’li personelin kadrolu görevlere alınmalarını,

3-Atanamayan onbinlerce öğretmeninin eğitim kadrosuna alınarak atamalarının yapılmasını,

4-666 sayılı KHK ile yapılan düzenleme sonucu ortaya çıkan merkez-taşra uzman ayrımına son verilerek tüm uzmanların aynı kapsama alınmasını,

5-Sadece memurlar değil kamu kurum ve kuruluşları arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini,

6-Askerlik hizmetini saydırmak isteyen memurlara uygun koşullarda borçlanma imkanı sağlanmasını,

7-2005 yılından sonra işe başlayan memurlara bir derece verilmesini,

VİDEOYU "İZLEMEK İÇİN tıklayınız"

Kaynak: Haksen.org.tr

Editör: Adıyaman Haber