Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun iktidar olmak için alternatif yol olarak emek örgütlerine iftira atmayı tercih ettiğini, bunun yanlış bir yol olduğunu söyledi.

Günlük bir gazetede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Memur-Sen`le ilgili ifadeleri üzerine yazılı bir açıklama yapan Gündoğdu, Kılıçdaroğlu`nun Memur-Sen`e karşı haksız itham ve suçlamalarda bulunduğunu, sözleri kendi partisinin mensupları dahil herkes tarafından sürekli düzeltilen Kılıçdaroğlu`nun son sözlerinin de düzeltilmeye muhtaç olduğunu kaydetti.

`Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp` atasözünün Kılıçdaroğlu için söylenmiş bir söz olduğunu ifade eden Ahmet Gündoğdu açıklamasında, "Memur-Sen`i itham ederken hiçbir araştırma yapmayan, danışmanları ve yönetiminden bilgi almadan konuşan Kılıçdaroğlu, sağlıktaki katılım payını eleştirirken Memur-Sen`in hükümetin her uygulamasını desteklediğine ilişkin sözler söyleme gafletinde bulunmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu, birazcık araştırma yaptırsaydı, Memur-Sen`in 18/09/2009 tarihli ve 27353 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 12.Sıra No’lu “Tedavi Katılım Payının Uygulanması Hakkında Tebliğ’in yürütmesinin durdurulması ve iptali ile tebliğin dayanağını oluşturan 178 sayılı KHK’nın Geçici 8. ve 9. Maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesine iptal davası başvurusunda bulunulması istemleriyle Danıştay’a  başvurduğunu öğrenebilirdi" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen`in Ak Parti`yle birlikte büyüdüğü şeklinde sözler sarf eden Kılıçdaroğlu`nun 2001 yılında sadece bir kaç ay içinde yüz binlerce üye kaydeden, bir gecede büyüyen sendika ve konfederasyonları görmezden geldiğini belirten Gündoğdu, bunun çifte standart ve iftiradan öte bir anlam taşımadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu`nun partisi içinde iktidar olmayı yeterli gören bir ufukta olduğunu, bunun iktidar olmak için yetmediğini de vurgulayan Gündoğdu, "Ufuk geliştirmeye davet ettiğimiz Kılıçdaroğlu`na tavsiyemiz iktidar olmanın yolu emek örgütlerine iftira atmaktan değil, iktidara alternatif olmaktan geçer. Kılıçdaroğlu`nun rakibi Memur-Sen değil, Hak-İş, Türk-İş değil, halk hiç değildir. Halkın ve kamu çalışanlarının tercihine saygı göstermek yerine bu değerlere iftira atmak, iktidar yolu açmaz. Yapılan, halkçı olduğunu söyleyen partinin, halkın iradesine ne kadar saygılı olduğunun açık bir göstergesidir" dedi.

Memur-Sen`in 12 Eylül`de yapılan referandumu sadece toplu sözleşme hakkı sebebiyle desteklemediğini da kaydeden Ahmet Gündoğdu açıklamasında, darbecilerden hesap sorulması, demokratikleşme adımlarının desteklenmesi, sivil idare ve iradenin de anayasa yapabileceği noktasından hareketle `evet` deme kararı aldıklarını hatırlattı.

Memur-Sen kurulduğu günden beri hak ve özgürlüklerden yana tavır sergilediğini, demokrasi dışı eylem ve söylemlerin karşısında olduğunu da kaydeden Ahmet Gündoğdu, yanlışa yanlış, doğruya doğru demesini bildiklerini belirtti. En basit bir internet sitesi araştırmasıyla bile gerçekleri öğrenme imkanına sahip Kemal Kılıçdaroğlu`nun, işine geldiği gibi konuşma geleneğinin yine tekrar ettiğini belirten Gündoğdu, açıklamasını şu sözlerle bitirdi: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu, Memur-Sen`le ilgili sözlerinden dolayı özür dilemeye, yanlışını düzeltmeye davet ediyor, inandırıcılığı olmayan bu sözlerin bir yanlış anlama veya anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için bu açıklamayı yaptığımızı saygıyla duyuruyoruz."

 

 

 

HAKAN YILDIZ

BASIN DANIŞMANI

0.312.230 09 72

0.533.362 06 68

 

Editör: Adıyaman Haber