Yetkili Sendika Eğitim-Bir-Sen ve Yetkili Konfederasyon Memur-Sen olarak başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların kazanımlarını çoğaltmak için Toplu Sözleşme Masasında önemli mücadeleler verdik.

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü öğleden sonraya kadar devam eden toplu sözleşme görüşmesinde taleplerimizin karşılanacağı sinyali ve umudu ile devam ettik. Ancak hükümet kanadından gelen son teklif de bizim açımızdan yok hükmünde sayılmıştır. Başta ek ödeme olmak üzere diğer taleplerimizin ret edilmesi bizim masayı terk etmemize sebep olmuştur.

Türkiye ekonomisinin büyümede dünya ikincisi ve Avrupa birincisi olduğunu yedi düvele anlatan başbakanın memur maaşları söz konusu olduğunda “Türkiye Yunanistan olur” tehdidinde bulunması Uluslar arası derecelendirme kuruluşu S&B’nin ya haklı olduğunu ifade ediyor ya da patronlara cömert çalışanlara cimri olduğunu gösteriyor.

Bütün bunları haykırmak için yarın (23 Mayıs salı günü) toplu sözleşme süreci başladığı günden bu yana altıncı kez alanlarda olacağız.

Şimdiye kadar talepler, basın açıklamaları, kısmi iş bırakma, bordro yakma, faks eylemi, Büyük Ankara Buluşması gibi önemli eylemler gerçekleştirdik.

Şimdi de emekten ve üretimden gelen gücümüzü kullanarak Türkiye genelinde tam gün iş bırakacağız.

Yarın saat 13.30’da tüm üyelerimizi ve çalışanları aileleri ile birlikte Havuzbaşı’nda gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklaması ve oturma eylemine bekliyoruz.

                                         22.05.2012

                                        Gaffari İZCİ

                                         Eğitim-Bir-Sen

                                         Adıyaman Şube Başkanı

Editör: Adıyaman Haber