Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, Karapınar’da meydana gelen Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Alevilerle Sünnilerin Adıyaman’da kardeşçe yaşamasına kimsenin engel olamayacağını söyledi.

ESOB Başkanı Mustafa Salman, “Karapınar mahallesinde bazı Alevi kardeşlerimizin evlerinin kapı veya duvarlarına anlamsız işaret çizenler, bu kardeşliği bozmak için bir adım atmışlarsa, bilmelidirler ki, yüzyıllardır bir arada ve adeta iç içe yaşayan bizler, bu kardeşliğin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Kuşkulara yer kalmaması için mutlaka olayın faillerinin bulunması gerektiğini de söyleyen Salman, “Umarım emniyetimiz titiz çalışmayla olayın faillerini bulur, kafalarda şüpheye yer bırakmaz. Çünkü Adıyaman ayrışmaya müsaade etmeyen, farklı kültür ve inançlara mensup insanlarıyla bir arada kardeşçe yaşamasını bilen bir kenttir. Bu kentin mozaiği, bu çizgilerle bozulmayacak kadar sağlamdır. Herkesin bu süreçte sağduyulu olmasını, hoşgörüyü elden bırakmamasını ve daha kardeşçe yakınlaşmasını tavsiye ediyorum” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber