21.10.2011-Adıyaman-Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Erkan ÇAKMAK, bir televizyon kanalına verdiği demeçte Tren Yolu, Yeni Teşvik Yasası ve 2.Organize Sanayi Hakkında basın açıklaması yaptı.

 Teşvik yasası hakkında şunları ifade etti; Geçtiğimiz dönemde teşvik konusunda mağdur olan Adıyaman ilimizin bu durumu göz önüne alınarak azami bir şekilde teşvikten daha iyi bir şekilde faydalanması gerektiğini söyledi.

Tren yolu ile ilgili olarak ise Sanayici ve İşadamlarının nakliye giderlerinin ciddi bir şekilde düşmesi için tren yolunun zaruri olduğunu bildirdi. Bu durum hem dışarıya yapılan taşıma işleri için hem de müteşebbislerin ucuz taşımacılığı göz önüne alarak, Adıyaman’a yatırım yapması açılarından önemlidir. Hızlı trenin kullanıldığı ve yaygınlaştırılmaya çalışıldığı ülkemizde, Adıyaman il merkezinde de tren yolunun olmasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydetti.

2. Organize Sanayi Bölgesi Adıyaman için önemli olduğunu söyleyen ÇAKMAK,  1. Organize Sanayi Bölgesi dolduğunu ve bir an önce 2. Organize Sanayinin yapılması için çağrıda bulundu.

Adıyaman’ın tüm kamu kurum ve kuruluşları ile teşvik yasası konusunda birlikte hareket ederek Adıyaman’ın kalkınması ve fayda sağlanması için azami bir şekilde gerekenin yapılması gerektiğini belirtti. Bu konuda TÜMSİAD Adıyaman Şubesi olarak bir rapor hazırlandığını ifade etti.

 

Editör: Adıyaman Haber