Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gelenek Bozulmadı

 

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kadir gecesi dolayısıyla Sahabe Safvan b.Muattal hazretlerinin kabrine akın eden vatandaşların sağlığıyla yakından ilgilendi.

 

Adıyaman`ın Samsat ilçesi sınırlarında bulunan Sahabe Safvan bin Muattal hazretlerinin kabri başında düzenlenen Kadir gecesi programına binlerce vatandaş katılırken, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli, her Kadir gecesinde olduğu gibi bu gecede Sahabe’de bulunan binlerce vatandaşa hizmet vermek için gecenin geç saatlerine kadar görevdeydi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından görevlendirilen 7 kişilik ekip, her yıl olduğu gibi bu yıl da bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde Sahabe Safvan b. Muattal’ın kabrine gelen binlerce vatandaşın tansiyon, şeker ölçümü, tansiyon, gibi ufak müdahaleler ile sağlık hizmeti verdi.

Sahabe Safvan b. Muattal’ın kabrinde sağlık hizmeti veren ekibin başında Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Ayten Özharıkçı, her yıl olduğu gibi bu yılda da Kadir gecesinde Sahabe’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Buradan tüm İslam âleminin Kadir gecesini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. Kadir gecesini Sahabe Safvan b. Muattal’ın kabrinde geçiriyoruz. Burası insan seli gibi, ben ve ekibim burada bu önemli gecede vatandaşlara hizmet vermekten çok mutluyuz. Burada küçük müdahaleler yapıyoruz. Pansuman, enjeksiyon, şeker ölçümü yapıyoruz. Şu ana kadar çok ölçüm yaptık. Gerçekten tansiyonu yüksek olan çok vatandaşımız var, tansiyonu yüksek olan, müdahale edilmesi gereken vatandaşlarımızı ambulanslarla hastanelerimize sevk ediyoruz. Burada çocuklarımızı da düşünerek hasta olan çocuklara balon dağıttık. Burada çok çocuk olduğunu düşünerek hem çocukları sevindirelim, hem de sağlık hizmeti verelim dedik. Tansiyon ve şeker hastalarına ufak müdahaleler yaptıktan sonra eğer tansiyonda veya şeker durumunda bir anormallik varsa o hastayı gece boyunca takibe alıyoruz. Eğer ki bir anormallik durum söz konusu ize hastamızı acilen ambulanslarla hastanelere sevk ediyoruz. Her yıl olduğu gibi burada verdiğimiz hizmet ücretsizdir. Ücret karşılığında herhangi bir müdahale yapılmıyor. Başhekimimizin verdiği emir doğrultusunda burada bu hizmeti vermekteyiz. İnşallah bundan sonraki süreçlerde geleneğimizi sürdürerek, hastalarımızı Sahabe Safvan b. Muattal hazretlerinin kabrinde yalnız bırakmayacağız.”

                Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Hacı Mehmet İnan;” Bin Aydan Daha Hayırlı ve mübarek gecelerin en önemlisi olan Kadir Gecesi`nde Sahabe’ye gelen vatandaşlarımızın huzur içerisinde ibadetlerini eda etmeleri ve güzel bir gece geçirmeleri için oraya gelen vatandaşlarımızın sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak vatandaşların sağlığı ile ilgili Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yakından ilgilenme fırsatı bulduk bu bağlamda bundan sonraki kadir gecelerinde görevimizi yerine getireceğiz” dedi

Editör: Adıyaman Haber