Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyelim Diyabeti Durduralım” projesi kapsamında ilimize gelerek sağlıklı yaşam yürüyüşe katılan Diyabetle Yaşam Derneği Genel Başkanı Emine Alemdar  daha sonra beraberinde Diyabetle Yaşam Derneği İstanbul Kadıköy Bölge Başkanı Zuhal Gözütok ve Adıyaman Şube Başkanı Nevres Ketenci ile birlikte Vali Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret etti.

Diyabetle Yaşam Derneği Genel Başkanı Emine Alemdar Valilik Makamında yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen “Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyelim Diyabeti Durduralım” projesi kapsamında Adıyaman’da gerçekleştirilen yürüyüşe katıldıklarını ve bu kapsamda Valimiz Sayın Ramazan Sodan’ı da ziyaret ettiklerini belirterek, Adıyaman’da gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşüne verdikleri destekten dolayı sayın valimize teşekkür ediyoruz. Bugün Adıyaman’da gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüşümüz Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Türkiye Diyabet Vakfının öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. “Diyabeti Durduralım” projesinin diğer bir ayağı da “On Bin Adım At Sağlıklı Kal, Beş Bin Adım At Diyabeti Yen” başlatılan bir yürüyüştür dedi.

Ziyarette konuşan Diyabetle Yaşam Derneği Adıyaman Şube Başkanı Nevres Ketenci ise, Diyabetle Yaşam Derneği Adıyaman Şubesi olarak diyabet hastalarının takibini yaptıklarını ve doktorla buluşturmada yardımcı olduklarının altını çizerek, diyabet hastalarımıza insülin temin ettiklerini ve ayrıca dernek olarak diyabet hastalarımıza yönelik her türlü sosyal aktiviteyi gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Diyabetle Yaşam Derneği Genel Başkanı ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Ramazan Sodan,  Diyabetle Yaşam Derneğinin çok önemli bir hizmet yaptığını belirterek, Diyabet çağımızın hastalığı ve sinsi olarak ilerleyen bir hastalıktır. Diyabete karşı bütün toplum uyarılmalı ve bu konuda çareler aranmalıdır. Bunun en önemli yolu da dengeli beslenmek ve egzersiz yapmaktır. Bu konuda da Diyabetle Yaşam Derneğimiz yoğun gayret sarf etmektedir. Diyabetin insanlar üzerinde etkisine dikkat çekmek amacıyla Diyabetle Yaşam Derneğimiz çeşitli yürüyüşler düzenleyerek, hem diyabetlilere hem de topluma egzersizin önemi anlatılmaktadır dedi. 

Diyabetle Yaşam Derneği Genel Başkanı Emine Alemdar daha sonra Vali Ramazan Sodan’a Diyabetle Yaşam Derneğinin yayın organı olan “ Diyabet Yaşam” Dergisini sundu.    

Editör: Adıyaman Haber