Dimez; “ Çevreyi Koruma Yaşamın Bir Parçası Haline Getirilmeli”

Ak Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, 5 Haziran Dünya Çevre günüyle ilgili yaptığı basın açıklamasında çevreyi korumanın önemine dikkat çekti.

Dimez yaptığı açıklamada, “1972 yılında İsveç`in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

Dimez, toprağa, havaya ve suya bir temizleme kabiliyeti verilmesine rağmen insanların aşırı ve bilinçsizce kirletmelerine ve tahribine karşı koyamaz hale gelindiğini belirterek, gittikçe çevre felaketlerine yakinen şahit olduklarını söyledi. Ülkemizde yaklaşık 20 yıldır bakanlık düzeyinde konu ele alınsa da İlk kez Ak parti döneminde çevrenin ve onu korumanın hassasiyeti anlaşılmış  ve şehircilik kavramıyla bir arada ele alınarak  çalışmalar hız kazanmıştır.

 

Dimez, “ Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak adına, yeşil alanları ve doğayı koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Bu düşüncelerle 5 Haziran dünya çevre gününü kutlarım  ve  her bireyin birer çevre gönüllüsü hassasiyetiyle davranmasını temenni ederim. “dedi.

 

                                                 ABDURRAHMAN DİMEZ

                                           AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI

Editör: Adıyaman Haber